Jeugdsentiment: VPRO zet archief Roos en haar mannen op YouTube

Nu aan het lezen

Jeugdsentiment: VPRO zet archief Roos en haar mannen op YouTube

Jeugdsentiment: VPRO zet archief Roos en haar mannen op YouTube

Groot nieuws dit voorjaar: de VPRO brengt Roos en haar mannen terug op tv. In Villa Achterwerk zagen we dit trio – Roos van der Zande, Gert-Jan van Rossum en Willem van Oorschot – jarenlang iedere zondag op tv. Droge humor en heel veel roze koeken zorgden er voor dat kinderen (maar ook jongeren en volwassenen) fan werden van het drietal. Pijnlijk was dan ook het moment in 2006 dat Roos en haar mannen aangeven te stoppen.

Maar vanaf 4 september zijn ze dus terug! En dat niet alleen, blijk nu, want de VPRO heeft een YouTube-kanaal gemaakt dat volstaat met archiefbeelden. De hoogtepunten van tien jaar Roos en haar mannen kun je dus herbeleven. Van Koken met Roos tot de Paardentips en Van Rossums gedichtenclub. Het staat allemaal online!

Op 4 september start de nieuwe serie. En daarin blijkt het drietal, ondanks hun afwezigheid van tien jaar, helemaal bij de tijd te zijn. “Roos en haar mannen gaan met frisse moed aan de slag met hun plannen voor een succesvolle start-up op internet”, zegt de VPRO over de eerste aflevering “Roos begint een vlog waarin ze zichzelf moet blootgeven, Van Oorschot onderzoekt een geheimzinnig gevonden Chinees zakje en Van Rossum gaat extreem tekeer op zijn Survival Kanaal. De druk is hoog want de Sponsor die de hele start-up financiert wil wel eens resultaten zien in plaats van beloftes.”

Ik kan niet wachten! En daarom heb ik alvast de vijf beste archiefilmpjes bij elkaar gezocht voor je:

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.