Samsung Galaxy S8: zonder randen en een verdwenen homeknop

Nu aan het lezen

De nieuwe Samsung Galaxy S8: Zonder randen en zonder homeknop

De nieuwe Samsung Galaxy S8: Zonder randen en zonder homeknop

Samsung heeft weer een nieuwe smartphone gepresenteerd: eentje zonder randen én de homeknop is verdwenen. De twee toestellen Samsung Galaxy S8 en S8+ gaan verder dan traditionele smartphones, zegt het bedrijf zelf. Beide toestellen heb een gebogen schermen, zoals we dat al kennen van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 Edge en S7 Edge.

Even wennen zal het wel zijn wanneer je de telefoon voor de eerste keer in je handen hebt en er geen homeknop te vinden is op de Galaxy S8. De homeknop wordt nu getoond op je scherm, waardoor ze het scherm dus groter konden maken. Met een scherm van 5,8 inch het displat van de S8 een stuk groter dan zijn voorganger de Galaxy S7 met een 5,5 inch-scherm. Opvallend is dat de grootte van de telefoon niet toegenomen is, door het wegvallen van de schermranden. Ideaal dus.

Als je het scherm wilt ontgrendelen kan dat door een vingerafdrukscanner op de achterkant van de smartphone, of door een irisscanner of gezichtsherkenning. Je kunt zelf kiezen welke beveiligingsmethode je instelt. Of het goed werkt, is nog de vraag. In de Samsung Note 7 zat namelijk ook een irisscanner en die werkte niet altijd even goed mee.

Selfie cam

Beiden telefoons hebben een camera met 12 megapixels en aan de voorkant een camera die beschikt over 8 megapixels. Goede selfies gegarandeerd! Bovendien zijn de toestellen volledig waterdicht, net zoals hun voorgangers, en in tegenstelling tot de iPhone 7 heeft de Galaxy S8 wél een koptelefoonaansluiting. De toestellen zijn in de kleuren zwart, orchidee grijs en zilvergrijs verkrijgbaar.

samsung galaxy

Niet Siri, maar Bixby

Ook al is de homeknop verdwenen op de nieuwste smartphone, er is wel een andere knop aan toegevoegd. Samsung heeft nu namelijk ook zijn eigen slimme spraakassistent met de naam Bixby en is te activeren met de speciale knop. De bedoeling is dat Bixby ondersteuning geeft bij elke taak die een app te bieden heeft, terwijl Apple’s Siri en Google Assistent juist beperkte functies hebben. Iets waar Samsung een stapje voor loopt op de rest, maar de vraag nog wel is hoe het in de praktijk werkt.

De Samsung Galaxy S8 heb je voor 799 euro, en voor de grotere S8+ betaal je 899 euro. De nieuwe smartphones van Samsung liggen op 28 april in de winkel en voor wie echt niet kan wachten en een pre-order plaatst, heeft hem al op 20 april in huis.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.