Sci-fi-droom wordt werkelijkheid: daten met digitale assistent Hikari

Nu aan het lezen

Sci-fi-droom wordt werkelijkheid: daten met je digitale assistent

Sci-fi-droom wordt werkelijkheid: daten met je digitale assistent

We zagen het al in de film Her: een man die verliefd wordt op een computer. Toen werd dat nog afgedaan als een enge sci-fi-droom. Maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Dankzij Vinclu kun je namelijk écht gaan daten met je digitale assistent.

Die digitale assistent heet Hikari Azuma. En nee, ze is niet zomaar een computer. Hikari is een hologram die geprojecteerd wordt in een cilinder ter grootte van een koffiezetapparaat. En ze is een echt meisje, inclusief een lief lachje en een minirokje. Echt kawaii (lief) dus, zoals de Japanners dat zeggen.

Hikari staat er niet alleen maar lief te lachen, ze kan ook nog wat. Zo kun je een eenvoudig gesprek met haar voeren en ze kan je ’s ochtends wakker maken door de lampen aan te doen. Ben je aan het werk? Dan stuurt ze je berichtjes. En als je weer thuis komt groet ze je.

Een echt vriendinnetje?

Hikari is dus bijna een echt vriendinnetje, al heeft ze wel wat nadelen. Zo kan ze slechts een aantal vooraf ingestelde interacties aangaan, al moet dat later veranderen door gebruik te gaan maken van kunstmatige intelligentie. Verder kan ze geen eten voor je koken en houdt ze je ’s nachts niet warm. Bovendien kost het meisje ook nog eens 2.700 dollar, al ben je dat in een langdurige relatie misschien ook wel kwijt aan een menselijk vriendinnetje.

Toch heeft ze wel een voordeel ten opzichte van menselijke meisjes. De bedoeling is namelijk dat je binnenkort uit verschillende avatars kunt gaan kiezen. Dan is Hikari opeens niet meer een schattig meisje, maar bijvoorbeeld een tekenfilmkarakter of je favoriete sportheld. En dat zie ik die leuke buurvrouw nog niet doen.

Mocht je nou interesse hebben in Hikari, dan heb ik voor nu nog even slecht nieuws. Ze is namelijk alleen in Japan te koop.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.