Serena Williams domineert de tennisbaan in tutu - Vance

Nu aan het lezen

Serena Williams domineert de tennisbaan in tutu

Serena Williams domineert de tennisbaan in tutu

Tijdens de vorige wedstrijd verscheen Serena Williams nog in een spraakmakende catsuit. Maar daar was de French Tennis Federation niet blij mee, en stelde daarom nieuwe kledingvoorschriften. Dit zorgde ervoor dat de catsuit werd verbannen. De president van de organisatie, Bernard Giudicelli, laat weten: “Je moet het spel en de plek respecteren.”

Voor Serena geen probleem, want die domineerde dit keer de tennisbaan in een tutu. De spraakmakende jurk werd ontworpen door Louis Vuitton ontwerper Virgil Abloh.

Tenniscollectie

Sponsor Nike liet eerder al weten dat er een nieuwe tenniscollectie door Virgil ontworpen zou worden, die ook zijn eigen label Off-White heeft. De jurk die Serena droeg tijdens de wedstrijd, is geïnspireerd op de danswereld, waar de jurk met tutu uit ontstaan is, mét vissengraat panty.

De designer laat weten de rest van zijn leven collecties voor de tennister te ontwerpen op zijn Instagram:

Winnende hand

Je zou denken dat zo’n tutu tijdens een tenniswedstrijd niet erg praktisch is, maar voor Serena was dit geen probleem. Naar eigen zeggen trainde ze ook in deze outfit. De uitkomst van de wedstrijd laat daarnaast ook goed zien dat de jurk haar inderdaad niet hinderde: ze won met 6-4 en 6-0 van de Poolse Magda Linette.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.