Serena Williams en Nike brengen ode aan vrouwelijke topatleten - Vance

Nu aan het lezen

Serena Williams en Nike brengen ode aan vrouwelijke topatleten

Serena Williams en Nike brengen ode aan vrouwelijke topatleten

Het is niet onbekend dat Serena Williams strijdt voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen in de sportwereld. Om die reden maakte ze samen met Nike een emotionele video die een ode aan vrouwelijke topatleten brengt. De video brengt een krachtige boodschap naar voren. Deze gaat vooral over de sportwereld, die ook vandaag de dag nog door mannen wordt overheerst.

Dramatisch en gek

In de video zijn tennisters te zien, basketbalsters, voetbalsters en rugbyspeelsters. “Als we emotie tonen, worden we dramatisch genoemd’, begint de tekst, ingesproken door Williams zelf. “Wanneer we het op willen nemen tegen mannen, zijn we gek. Als we dromen van gelijke kansen, hebben we waanideeën. Als we te goed zijn, is er iets ‘mis’ met ons. En als we boos worden, zijn we hysterisch, of gewoon gek.”

Ook worden er allerlei sporten in de video opgenoemd waarbij het niet normaal was dat vrouwen hieraan meededen. Zoals het lopen van een marathon, het spelen van basketbal of het coachen van een sportteam. Ook Williams zelf wordt genoemd: “23 Grand Slams winnen, een baby krijgen en daarna terugkomen voor meer? Gestoord”, klinkt de tekst.

De video is op YouTube alleen al meer dan 6 miljoen keer bekeken. De video deelde Serena zelf ook op Twitter en Instagram, waar het in totaal nog vaker bekeken is en massaal gedeeld werd. “Toon hen wat gek zijn kan doen”, klinkt het ter afsluiting.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.