Jongeren moeten vaker het bos in, zegt Staatsbosbeheer. En waarom ook niet? Wandelen lijkt, naast dansen, een remedie voor alles. Na een paar honderd stappen te hebben gezet tussen bomen en planten, zijn je doemgedachten verdwenen in de hoopjes bladeren aan je voeten. En het optimisme? Springlevend.
Wandelen is geen kant-en-klaar wondermiddel dat direct werkt bij inname. Maar de natuur in, je benen laten werken en blik verheffen naar een ander standje dan tablet/smarpthone/laptop/koffiebeker, is gewoonweg heerlijk.
Omdat het soms wat zelfdiscipline vergt om erop uit te gaan in plaats van je te wentelen in warme dekens en hopen kussens, kan je kijken wat een tocht naar buiten extra leuk maakt. Je kan natuurlijk Pokémon Go spelen maar ook een app gebruiken die planten aantrekkelijker maakt.
Identificatie
Een klantidentificatie-app a la muziekherkenningsapp Shazam, die naarmate het aantal gebruikers toeneemt, genoeg toffe informatie biedt om een wandeling interessanter te maken, bestaat. Het identificeert planten die je bijzonder vindt en waar je meer van zou willen weten. Naarmate de gebruikerspoel groeit, zullen ook eetbare (veilige!) planten kunnen worden geïdentificeerd, aldus de Franse oprichters.
PlantNet is de app voor elke beginnende natuurliefhebber. De app is verkrijgbaar in de App store en Google Play.