Shell laat je nu voor je koffie betalen met een glimlach

Nu aan het lezen

Shell laat je nu voor je koffie betalen met een glimlach

Shell laat je nu voor je koffie betalen met een glimlach

Bij Shell hoef je tot en met 14 april je portemonnee niet te trekken voor een bakje koffie. In plaats daarvan betaal je met niets meer dan een glimlach! Een goede reden om dus met een goed humeur aan de benzinepomp te verschijnen.

Het systeem werkt met de Mood Detection-techniek, die Shell test bij de tankstations Peulwijk-Oost en De Andel. De software zit in een digitaal touchscreen-scherm naast de pomp. Het systeem detecteert je stemming op basis van uiterlijke kenmerken. Dus ben je boos of vrolijk, dan weet het systeem dat.

Op het moment dat je een grote glimlach geeft aan het systeem, krijg je binnenin de winkel van Shell een gratis koffie. Die staat zelfs al op je te wachten, waardoor je ook zo snel mogelijk weer verder kunt met je reis.

‘Koffie is goed voor je rijgedrag’

Shell is naar eigen zeggen het eerste bedrijf ter wereld dat de Mood Detection direct aan de pomp inzet. Het systeem is onderdeel van een groter programma waarin het bedrijf technologische innovaties ontwikkelt en inzet om jouw reis te verbeteren.

De reden om koffie weg te geven is simpel: volgens onderzoek van Shell draagt koffie bij een goede prestaties achter het stuur. “Deelnemers aan eerder onderzoek met cravings (naar eten of cafeïne), presteerden minder goed tijdens het rijden”, aldus het bedrijf.

De campagne met Mood Detection begon overigens niet bij de benzinepomp, maar bij een pratend billboard in Rotterdam. Daar konden voorbijgangers hun stemming meten. En als je begon te lachen, kreeg je gratis koffie van een verstopte barista.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.