Simpsons-maker na 20 jaar terug met nieuwe serie op Netflix

Nu aan het lezen

Simpsons-maker Matt Groening na 20 jaar terug met nieuwe serie op Netflix

Simpsons-maker Matt Groening na 20 jaar terug met nieuwe serie op Netflix

Matt Groening is een bekende naam in de wereld van animatieseries. Hij is degene die ons The Simpsons gaf en later Futurama. Nu is hij na 20 jaar weer terug met een nieuwe serie: Disenchantment. De serie verschijnt op 17 augustus op Netflix, meldt Variety.

20 jaar? Denk je misschien dan. Maar ja, het is echt zo lang geleden dat Groening voor het laatste een eigen serie begon. The Simpsons heeft inmiddels 29 seizoenen en het record voor de langstlopende televisieserie die ’s avonds te bekijken is.

Daarnaast maakte Groening Futurama, een serie die in 1999 op tv kwam. En dat is dus alweer bijna 20 jaar geleden. Overigens liep die serie tot 2003, en kwamen er in 2009 nog drie nieuwe seizoenen bij.

Netflix-Disenchantment Matt Groening, The Simpsons
Foto: Netflix

Disenchantment

En nu komt er dus weer een nieuwe serie van zijn hand. Disenchantment is opnieuw een animatie serie bedoeld voor volwassenen. Deze keer is het een fantasy-serie die zich afspeelt in het afbrokkelende middeleeuwse koninkrijk Dreamland.

De jonge en alcoholistische prinses Bean speelt de hoofdrol, samen met haar elf Elfo en haar persoonlijke demon Luci. Samen gaan zij op avontuur en komen ze onder meer ogers, trollen en veel menselijke dwazen tegen. De animatie van de serie wordt overigens gedaan door dezelfde studie die ook Futurama deed.

De eerste tien afleveringen verschijnen op 17 augustus op Netflix. Maar er moeten in totaal twintig afleveringen komen. Mocht de serie dus in de smaak vallen, dan hebben we genoeg om naar uit te kijken.

Netflix-Disenchantment Matt Groening, The Simpsons
Foto: Netflix

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.