Deze simulatie-app voor vrouwelijke orgasmes is teveel voor Apple

Nu aan het lezen

Deze simulatie-app voor vrouwelijke orgasmes is teveel voor Apple

Deze simulatie-app voor vrouwelijke orgasmes is teveel voor Apple

Behoorlijk vurig, zo omschrijft een journalist het schouwspel van een man die naast haar een intieme muzikale game speelt op zijn smartphone. “Terwijl zijn vingers zachtjes cirkels draaien en de muziek aanzwelt, wordt het scherm steeds roder, net als ik.” Het is voor de auteur van The Guardian de eerste keer dat ze opgewonden raakt van een videospelletje, laat staan een videospelletje voor vrouwelijke orgasmes.

Vrouwelijk genot

Ze beschrijft La Petite Mort, een nieuwe erotische app voor vrouwelijke orgasmes met touch functie gemaakt door een experimentele Deense studio. De makers willen een ‘unieke digitaal erotische ervaring’ bieden met kwaliteitsmuziek die naarmate het hoogtepunt vordert, steeds bombastischer wordt.

Het spel waarbij een orgasme de finish is, laat een geabstraheerde afbeelding van een vulva zien dankzij mega- megapixels. De naam verwijst naar de Franse uitdrukking voor een orgasme, in het Engels The Little Death genoemd. Het inkleur- en wrijfspelletje is gericht op vrouwelijk genot en niet, zoals de makers vertellen, over het legio erotische films en games vanuit een mannelijk oogpunt.

Taboe

Op de website van de makers is te lezen dat de game er niet om draait een vrouw ‘zo snel mogelijk te laten komen’, maar masturbatie onder vrouwen uit het verdomhoekje te halen. “Het gaat om de ervaring zelf, niet de prestatie-tijd. Hierdoor hebben we een aantal beslissingen in het design gemaakt waardoor de speler langzamer kan spelen. De game wordt dan niet langer gezien als spel, maar fijn moment.”

Ook over het competitie-element is nagedacht. Of beter gezegd: het gebrek hieraan. “In games lijkt dit altijd een vereiste. Het intense gevoel dat onze game opwekt, bewijst het tegendeel. Het gaat meer om de daad van het bewegen van je vingers en de reactie van de ‘vrouw’ en geen bepaalde score.”

La Petite Mort is gemaakt met een serie audio-visuele landschappen met elk een ander ‘exemplaar’ van het vrouwelijke geslachtsdeel. Door het algoritme is iedere variant anders in hoe het reageert op aanrakingen. Het gaat niet om de druk die uitvoert, maar het lokaliseren en versnellen van je vingeraanraking.

Grof

Ondanks de uniciteit van elk ‘level’ en de echtheid van de aanrakingen, hebben de makers het spel niet als een leerproject ontwikkeld. “Het gaat om educatie op een meer abstract niveau en niet op zo’n manier als ‘dit is hoe het moet.”

De ‘mindful’-app is beschikbaar voor Android-gebruikers in de Google Play Store omdat Apple de verdiensten van het spel (een orgasme, hoera!) niet geschikt vond voor de App Store.

Dit heeft ermee te maken dat in de app positieve reacties worden aangeduid met bemoedigende woorden zoals ‘Introit: you did it!’ en: ‘Agitato: that’s the spot! Well done!’, termen geleend uit muziekcompositie en literatuur, maar volgens Apple te grof in deze context.

De reactie van een van de medewerkers van het bedrijf was dat in Europa de app zou worden begrepen, maar het bedrijf een bredere markt aanspreekt. “Ze moeten familie vriendelijk zijn en overleg over wat wel of niet toelaatbaar is, is niet mogelijk.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.