Deze slimme wekker is hét alternatief voor een smartphone op je nachtkastje - Vance

Nu aan het lezen

Deze slimme wekker is hét alternatief voor een smartphone op je nachtkastje

Deze slimme wekker is hét alternatief voor een smartphone op je nachtkastje

Je gaat ermee naar bed en wordt er mee wakker: de smartphone. En dat is helemaal niet vreemd. Dankzij je slimme telefoon heb je geen aparte wekker, televisie of computer meer nodig. Al je entertainment en handige diensten zitten in één apparaat. Helaas kan het gebruik van je smartphone vlak voor het slapen gaan ook negatieve gevolgen met zich mee brengen.

Ga jij ook steeds een uur later slapen omdat je te lang door je tijdlijn zit te scrollen, of houdt het blauwe licht van je scherm jou langer wakker? Daar heeft de Rotterdamse start-up Circa een mooie oplossing op bedacht. Dankzij hun slimme wekker heb je binnenkort helemaal geen behoefte meer aan een telefoon op je nachtkastje.

Slimme wekker

Een wekker op je nachtkastje, dat is toch hartstikke ouderwets? Niet bepaald. Het is namelijk niet zomaar een wekker. Alles aan Circa is zo ontworpen en gebouwd dat jij zo veel mogelijk slaap uit je nachtrust haalt. Zo geeft het speciale OLED scherm bijvoorbeeld veel minder licht dan een digitale wekker. Maar hier blijft het niet bij.

Bijzonder aan Circa is dat het verbonden is met een sensor die je onder je matras plaatst. Tijdens je nachtrust meet de slimme sensor je bewegingen en ademhaling zodat het jouw slaapcyclus leert begrijpen. Dankzij de sensor kan Circa je slaappatroon meerdere nachten analyseren. Op basis van de gegevens helpt de wekker je met het maken van kleine aanpassingen om je slaappatroon te verbeteren.

Er zijn verschillende aanpassingen te bedenken die je slaappatroon verbeteren. Terwijl je de wekker op je smartphone of de ouderwetse wekker altijd instelt op een vast tijdstip (of drie tijdstippen zoals ik), stelt Circa zichzelf in. Het alarm bepaalt namelijk 30 minuten voor het geplande tijdstip op welke moment het jou het beste wakker kan maken. Hierdoor ontwaak je tijdens je lichte slaap, zodat je uitgerust wakker wordt.

Kickstarter

Om het ontwaken nóg prettiger te maken, kan je ook Spotify verbinden met je radio zodat je met je favoriete tunes wakker wordt. Hiernaast kan je Circa aansluiten op platform Triggi, welke je slimme verlichting en thermostaat kan aanpassen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is uitgerust opstaan, de rest is al geregeld.

Circa is nu al een succesverhaal. Zo haalde de start-up op Kickstarter binnen een week 58,000 euro op, wat meer dan de helft van het doelbedrag is. Ben jij nu al fan van deze slimme oplossing voor je slapeloosheid? Je kunt de wekker tot 12 december bestellen op Kickstarter.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.