Smartphone op school gebruiken? In Frankrijk is dat nu verboden

Nu aan het lezen

Smartphone op school gebruiken? In Frankrijk is dat nu verboden

Smartphone op school gebruiken? In Frankrijk is dat nu verboden

Scholieren in Frankrijk hoeven in het aankomende schooljaar niet met hun ingeschakelde telefoon op school aan te komen. Het is namelijk verboden geworden om een smartphone te gebruiken tijdens schooluren. Dat meldt The Verge.

Kinderen die jonger zijn dan 15 jaar moeten hun telefoon thuislaten of hem uitzetten als ze op school zijn. De middelbare scholen in Frankrijk mogen zelf bepalen of ze het verbod ook inzetten in de leslokalen. En het gaat niet alleen om smartphones, maar ook om tablets, computers en alle andere apparaten met een internetverbinding.

Natuurlijk zijn er wel wat uitzonderingen. Studenten met beperkingen mogen de apparaten in de les bijvoorbeeld wel gebruiken. Dat geldt ook als de apparaten ingezet worden voor het onderwijs of in buitenschoolse activiteiten.

Strenge regels

Frankrijk heeft al langer strenge regels op het gebied van telefoons. Zo werd het in 2010 verboden om telefoons te gebruiken tijdens “alle onderwijsgevende activiteiten”, meldt CNN. En eerder dit jaar werd het ook verboden om een berichtje te sturen in je auto, zelfs als je deze langs de kant van de weg had gezet.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.