Het spel der spellen is terug: Snake kun je nu spelen via Facebook Messenger - Vance

Nu aan het lezen

Het spel der spellen is terug: Snake kun je nu spelen via Facebook Messenger

Het spel der spellen is terug: Snake kun je nu spelen via Facebook Messenger

Wie in de jaren 90 geboren is, kan zijn geluk niet op (that’s me). Het nostalgische spel dat je als kind elke dag speelde op de Nokia 3310 van je moeder is still alive and kicking. Snake is terug en speel je vanaf nu via Facebook Messenger!

We wisten al dat Nokia dit weekend bekend zou maken dat de oldskool Nokia 3310 weer terug op de markt zou komen. Dat is nu ook daadwerkelijk gebeurd. Dit extra nieuwtje is voor de meeste smartphonegebruikers is echter het goede nieuws om deze maandag op zijn best te beginnen!

Messenger

Je hoeft namelijk niet per se de nieuwe Nokia 3310 aan te schaffen om het spel te kunnen spelen. Door simpelweg een gesprek te openen op Facebook Messenger kun je al een potje Snake starten. Wanneer je op je desktop een chat via Messenger opent, klik je onderin op het spelicoon. Aan deze lijst is nu ook Snake toegevoegd. Halleluja!

Als je de game op de app wilt spelen, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste update hebt geïnstalleerd en dan kun je ook via je je smartphone appeltjes vangen.

Retro

Het uiterlijk van het spel is wel iets met zijn tijd meegegaan. Ik herinner mij namelijk de eerste Snake waarbij de slang nog bestond uit zwarte blokjes en de ‘appel’ die je steeds moet opeten, bestond toentertijd nog uit een blokje van één pixel.

Tegenwoordig is deze vervangen door een daadwerkelijk appeltje en ziet de Snake er uit als een echte slang. Maar het spel heeft nog steeds zijn retrolook doordat het lijkt alsof je het spel op een Nokia scherm speelt zonder kleur.

Verder is het spel niks veranderd en speel je het net als toen (nostalgie!). Wel nieuw is de mogelijkheid om anderen uit te dagen om jouw hoogste score te verslaan. Ik weet wat ik straks ga doen in de lunchpauze…

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.