Snapchat creëert nieuwe functies voor jouw mentale gezondheid

Nu aan het lezen

Snapchat creëert nieuwe functies voor jouw mentale gezondheid

Snapchat creëert nieuwe functies voor jouw mentale gezondheid

Vrijwel iedereen heeft weleens gevoelens van stress of angst, maar om hulp vragen blijkt soms lastiger dan je denkt. Soms is het makkelijker om bij een vriend aan te kloppen dan bij ouders of een professional. Snapchat wil dat nu nog gemakkelijker maken aan de hand van een aantal nieuwe functies, specifiek gericht op mentale gezondheid.

Volgens onderzoek van Snapchat zelf heeft de overgrote meerderheid van de gebruikers last van stress en angst, en kloppen ze eerder bij vrienden aan dan bij hun ouders. Vrienden worden dan ook als de meest positieve kracht in hun leven gezien. Daarmee is het platform dus een goede plek om aandacht te besteden aan mentale gezondheid, gezien mensen hier verbinding maken met hun vrienden.

Er komen dan ook allerlei nieuwe tools om Snapchatters te ondersteunen op het gebied van mentale gezondheid. Zo zijn er in-app rapportagetools, waarmee je Snap kunt waarschuwen als je bang bent dat een vriend(in) zichzelf beschadigd of pijn doet. Vervolgens stelt Snap die vriend(in) op de hoogte van alle hulp die beschikbaar is. Zo ziet diegene hoe je met hulpdiensten in contact kunt komen, of krijgt diegene een bericht van een getrainde adviseur via Crisis Text Line.

Ook komt er een functie genaamd Here For You, waarmee je toegang krijgt tot deskundige bronnen als je zoekt naar onderwerpen die verband houden met je emotionele en fysieke welzijn. Die deskundige bronnen geven bijvoorbeeld informatie over angst, depressie en huiselijk geweld.

Snap Originals over mentale gezondheid

Binnen Discover verschijnen bovendien nieuwe Snap Originals. Dit zijn premium mobiele shows die exclusief voor Snapchat gemaakt zijn. In de nieuwe shows moet geestelijke gezondheid bespreekbaar worden gemaakt.

Eén van de originals is bijvoorbeeld Coach Kev, waarin komiek en producer Kevin Hart een go-to coach wordt die positiviteit en wijsheid deelt voor iedereen die een goed leven wil leiden. En eerder dit jaar verscheen al Mind Yourself, een documentaireserie die je een inkijkje biedt in de mentale gezondheid van tieners.

Welke nieuwe andere Originals er verschijnen en wanneer dat precies is, heeft Snapchat niet bekendgemaakt.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.