Living Pods Anouk Wipprecht & Somfy op Amsterdam Light Festival [adv]

Nu aan het lezen

Dit moet je zien: Een unieke expositie van Anouk Wipprecht en Somfy tijdens het Amsterdam Light Festival

Dit moet je zien: Een unieke expositie van Anouk Wipprecht en Somfy tijdens het Amsterdam Light Festival

[sponsored story] Als je nog niet naar het Amsterdam Light Festival bent geweest, is er vanaf nu een extra reden om nog even te gaan kijken. En als je wel bent geweest, is er een reden om nog een keer te gaan! Fashion-tech designer Anouk Wipprecht heeft, samen met het bedrijf Somfy, namelijk een unieke expositie gemaakt in de Hortus Botanicus: Living Pods.

Wipprecht ontwierp eerder al een hele bijzondere jurk samen met Somfy: de Smart Dress. Een jurk met allemaal klein motortjes, die er voor zorgen dat het lijkt alsof de jurk leeft.

Dat was nog maar het begin. Voor het Amsterdam Light Festival ontwierp ze slimme lampen in de vorm van lotussen die samenwerken met elkaar, en de jurk. Hierdoor lijkt het alsof ze een soort dialoog aangaan en alles om je heen tot leven komt. Het is bijna magisch!

Smart home

“Ik ben geïnteresseerd in het idee dat design om ons heen een ziel krijgt, zodra deze een interactie met ons aangaat en reageert op een door ons brein ingegeven manier”, zegt Wipprecht over de Living Pods. En eigenlijk is dat ook de reden voor de samenwerking met Somfy.

Dat bedrijf maakt namelijk allerlei smart-home-producten. Denk bijvoorbeeld aan lampen en gordijnen, die je op afstand kunt bedienen via een app. Uiteindelijk kan, door alles in je huis ‘smart’ te maken alles ook samenwerken en op elkaar reageren. Precies zoals Wipprecht voor ogen heeft, maar dan op een iets praktischere manier.

Op dit moment heeft één op de tien mensen in West-Europa al een slim apparaat in huis, zoals een thermostaat die verbinding heeft met internet of lampen die je bedient via een app. De komende jaren gaat dat aantal apparaten snel groeien en Somfy wil daar met zijn producten graag aan bijdragen.

Daarbij wil het bedrijf niet alleen laten zien hoe handig dat is, maar je ook laten ervaren hoe het is als alles om je heen met elkaar in verbinding staat. Vandaar de Living Pods op het Amsterdam Lights Festival.

Somfy Living pods

Living pods

Living pods

De expositie Living Pods van Anouk Wipprecht is tot en met 8 januari te zien in de Horus Botanicus als onderdeel van het Amsterdam Light Festival.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.