In de nieuwe Sonos Concept Store moet je de muziekcultuur gaan ervaren

Nu aan het lezen

In de nieuwe Sonos Concept Store in Berlijn moet je de muziekcultuur gaan ervaren

In de nieuwe Sonos Concept Store in Berlijn moet je de muziekcultuur gaan ervaren

Sonos opent op 12 april zijn nieuwe Sonos Concept Store in Berlijn. Daarmee is het de tweede Sonos Store in Europa en de derde wereldwijd. Maar het is meer dan alleen een winkel. Hier moet je de muziekcultuur daadwerkelijk gaan ervaren.

In de winkel komen dan ook regelmatig muziek-, film-, technologie- en art & design-evenementen. Verder kun je je onderdompelen in de muziek, Sonos-producten in een “interactieve thuis-omgeving” ervaren en naar muziek luisteren zoals de artiest het heeft bedoeld.

Sonos Concept Store

In de winkel zitten dan ook twee luisterkamers. De kamers bootsen gevoel van de moderne huiskamer na. Kom je binnen, dan kies je zelf je favoriete nummers en stream je je eigen muziek via een streamingdienst die op Sonos beschikbaar is. “We willen mensen laten voelen hoe geluid elk huis tot leven kan brengen”, aldus Marco Schultz, Country Director voor de DACH-regio bij Sonos.

Natuurlijk kun je in de winkel ook advies krijgen over Sonos-producten en deze zelf testen.

David Bowie

Bij de opening van de winkel op 12 april is er een tentoonstelling over David Bowie te zien in de winkel. Dit gebeurt op de Art Wall, een plek voor op muziek geïnspireerde kunst van internationale en lokale kunstenaars. Bij de eerste expositie zie je foto’s van Denis O’Regan, Masayoshi Sukita en Christian Simonpietri van Bowie tijdens zijn Berlijnse periode.

Sonos Concept Store

Tijdens het openingsevenement draait het ook om Bowie. Daarbij is Thomas Venker de host. Hij nodigt artiesten uit om hun persoonlijke, op Bowie geïnspireerde muzikale ervaringen te delen. Onder meer Tony Visconti, co-producent van Bowie’s trilogie Low, Allen Allien en Michael Rother aan het woord. Ook voegen zij hun eigen soundtracks toe aan hun verhalen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.