Met dit speeltje kun je je drang tot onrustig friemelen bevredigen - Vance

Nu aan het lezen

Met dit speeltje kun je je drang tot onrustig friemelen bevredigen

Met dit speeltje kun je je drang tot onrustig friemelen bevredigen

We kennen het allemaal en maken ons er ook allemaal wel eens zelf schuldig aan: onrustige bewegingen maken. De één schudt zijn been heel snel op en neer, de ander laat een een pen tussen zijn vingers dansen. Vaak is het een teken dat je zenuwachtig bent of je verveelt. Als we onze gedachten laten varen, zijn we onbewust bezig met deze willekeurige en doelloze handelingen.

Maar wat is het toch fijn.

Tenminste, als je het zelf doet. Dan heb je er namelijk geen last van. Aan de andere kent is daar ook je collega. Geconcentreerd zit hij naast je. Wenkbrauwen gefronst, gefocuste blik op zijn scherm. Pen in zijn hand. Klik, klik… klik klik klik… klikkerdeklikklikkerklikklik.

Je weet dat hij er niets aan kan doen en je wilt hem ook niet uit zijn concentratie halen. Bovendien, jij maakt je er waarschijnlijk ook schuldig aan. De drang om soms even lekker met je pen te spelen is gewoon heel erg sterk.

De friemelkubus

Toch kan het voor je omgeving ook heel vervelend zijn. Maar dit voorwerp moet daar het antwoord op zijn: de fidget cube. Met dit zesvlakkige speeltje kun je lekker friemelen zonder je collega’s lastig te vallen (of kan je collega lekker spelen zonder jou lastig te vallen). Je kunt aan een joystickje draaien, een schakelaartje omzetten en op knopjes drukken. All your friemeldreams can come true.

fidget_cube

En uit het aantal mensen dat dit kleine speeltje op Kickstarter steunt blijkt wel hoeveel vraag hiernaar is. Op het platform wilden de ontwerpers van de fidget cube 15.000 dollar ophalen. Inmiddels staat de teller op bijna een half miljoen dollar. Meer dan tienduizend mensen hebben aangegeven te willen friemelen met deze friemelcube.

Zelf kun je de fidget cube nog ruim een maand via Kickstarter bestellen. Vanaf 19 dollar kun jij de eigenaar zijn van je eigen mini-joystickschakelaarknopjeskubus. Je kunt er ook meerdere tegelijk bestellen, om aan die collega naast je cadeau te doen. Waarschijnlijk geeft zijn reactie je al een een uitermate bevredigend gevoel.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.