Netflix onthult spin-off van The Witcher en gaat hiermee terug in de tijd

Nu aan het lezen

Netflix onthult spin-off van The Witcher en gaat hiermee terug in de tijd

Netflix onthult spin-off van The Witcher en gaat hiermee terug in de tijd

Het eerste seizoen van de fantasy-serie The Witcher, gebaseerd op de boeken van Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, staat al enige tijd op Netflix. Fans wachten met smart op seizoen twee, maar die laat zich door de coronacrisis nog even op zich wachten.

Wel is er goed nieuws: want er komt een spin-off van de bloedstollende serie waarmee we terug in de tijd gaan. The Witcher: Blood Origin speelt zich namelijk 1200 jaar voor de originele serie af.

The Witcher: Blood Origin

Netflix maakte bekend dat het gaat om een zesdelige serie, waarin we meegenomen worden in de elfenwereld. Hierin komen we ook meer te weten over het ontstaan van de eerste Witcher. In de prequel zullen we dus het ontstaan zien van de mensheid, elfen en monsters.

Uitvoerende producenten

Ook dit keer zal Lauren Schmidt Hissrich een van de uitvoerende producenten zijn. Zij was de bedenker van de oorspronkelijke Netflix-serie. Verder zal de show gerund worden door Declan de Barra. Een musicus en schrijver die ook al aan de oorspronkelijke serie meeschreef.

Tot slot zal de schrijver van de boeken ook nog invloed hebben op hoe de serie zal verlopen, die overigens erg enthousiast is. “Het is opwindend dat de wereld van Witcher – zoals gepland vanaf het begin – zich uitbreidt. Ik hoo pdat het meer fans naar de wereld van mijn boeken zal brengen”, zegt de auteur Andrzej Sapkowski.

Welke acteurs we in de serie terug zullen zien en wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix, is nog niet bekend.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.