Sportbeha die weet of je het te warm hebt - Vance

Nu aan het lezen

Sportbeha die weet of je het te warm hebt

Sportbeha die weet of je het te warm hebt

Krijg je het veel te warm tijdens het sporten? Deze zelf-ventilerende sportbeha pikt het op en koelt je af. De Chromat Aeros Sports Bra houdt je temperatuur in de gaten tijdens je sportsessie en ventileert wanneer nodig.

Volgens Chromat wilden ze hun kleding in staat stellen om de data van de drager op te pikken. Hieronder valt het detecteren van de temperatuur, stress, adrenaline, hartslag en adempatronen van de drager. De sensors combineren deze data dan met data van de omgeving van de drager, zoals het luchtniveau, buitentemperatuur, sociale omgeving en GPS-locatie, om tot een gepaste reactie te komen.

Om deze speciale sportbeha te maken heeft Chromat samengewerkt met het Intel Innovation Team. De beha gebruikt een Intel Curie Module die een “vormgeheugen heeft om ventilatieopeningen te openen zodat het lichaam afkoelt als de sensor warmte en zweet opmerkt,” vertelt Chromat.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.