Spotify bepaalt aan de hand van jouw luistergedrag welk Stranger Things karakter bij jou past - Vance

Nu aan het lezen

Spotify bepaalt aan de hand van jouw luistergedrag welk Stranger Things karakter bij jou past

Spotify bepaalt aan de hand van jouw luistergedrag welk Stranger Things karakter bij jou past

Wil jij weten hoe het is om je in the Upside Down te bevinden? Wij kijken ontzettend uit naar het tweede seizoen van Stranger Things en Spotify kan zich ook niet inhouden. De muziekdienst lanceert deze week twee bijzondere ervaringen die jouw Stranger Things hart sneller doen kloppen.

Upside Down

Spotify lanceerde gisteren al een zogenoemde ‘easter egg’ waarmee je op de browserversie van Spotify in the Upside Down belandt. Dit activeer je door naar de web-versie van Spotify te gaan en op de soundtrack van Stranger Things 2 te klikken. Na een aantal seconden word je naar een alternatieve wereld getransporteerd. Je kan je navigeren op je beeldscherm door onderin op de zaklamp te drukken. Nu weet jij ook hoe Will zich voelde toen hij vastzat in de alternatieve wereld – spooky!

Welk personage past bij jou?

Herken jij jezelf in één van de hoofdkarakters van de sci-fi serie? Nu is het moment om te testen of jij gelijk hebt. Spotify heeft namelijk een interactieve beleving gemaakt waarmee de dienst aan de hand van jouw luistergedrag en muziekvoorkeuren een karakter bij je matcht.

Netflix en Spotify stelden 13 profielen van hoofdkarakters samen. Deze profielen worden vervolgens met jouw muziekprofiel vergeleken, waarna een match in beeld verschijnt. Zodra de match gemaakt is, draait je scherm en zie je wie jouw alter ego in de Upside Down is.

Luister jij á la Joyce naar jaren ’80 muziek? Of ben je net zoals Lucas gek op fietsen? Op spotify-strangerthings.com kom jij erachter met welk karakter jij matcht. Nu rest nog de vraag: wat voor luistergedrag past het beste bij de Demogorgon?

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.