Spotify zorgt dat je kunt daten op basis van je muzieksmaak - Vance

Nu aan het lezen

Spotify zorgt dat je kunt daten op basis van je muzieksmaak

Diverse Young Happy People Dancing at Sunset

Spotify zorgt dat je kunt daten op basis van je muzieksmaak

Muziek brengt mensen samen en het wil nog wel eens zo zijn dat mensen met dezelfde muzieksmaak eerder een klik hebben dan wanneer de één van hardcode houdt en de ander van dubstep.

Met deze wetenschap in het achterhoofd hebben Spotify en datingapp Bumble de handen ineen geslagen. De datingapp staat erom bekend het anders aan te pakken dan de gebruikelijke manier, en verandert daten door vrouwen altijd de eerste stap te laten zetten bij het benaderen. Door de meest recente samenwerking met Spotify worden er nu ook dankzij muziek meer waardevolle connecties gemaakt.

enhanced-1983-1425401086-7

De nieuwe integratie stelt gebruikers in staat hun Spotify-account te koppelen aan hun Bumble-profiel, en zo hun muzieksmaak te delen met mogelijke matches. De integratie geeft Bumble gebruikers niet alleen meer inzicht in de muzieksmaak van hun match, het zorgt ook voor een mogelijke openingszin.

De koppeling geeft een overzicht van meest geluisterde artiesten op Spotify per gebruiker. Mocht je nou geen idee hebben naar welke artiesten je potentiële date allemaal luistert maar wil je wel indruk maken, dan klik je simpelweg op de artiest om hun artiestenpagina op Spotify te bekijken.

Om de nieuwe samenwerking met datingapp Bumble te vieren heeft Spotify een playlist samengesteld met top tracks die vaak worden toegevoegd aan dating playlists op Spotify. De samenwerking zal komende weken worden uitgerold.

unnamed

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.