Wij staan versteld van deze magische foto's met alledaags speelgoed - Vance

Nu aan het lezen

Wij staan versteld van deze magische foto’s met alledaags speelgoed

Wij staan versteld van deze magische foto’s met alledaags speelgoed

Niet alles is wat het lijkt. Dat laat kunstenaar Felix Hernandez-Rodriguez als geen ander zien met zijn prachtige foto’s van kinderspeelgoed. Als je naar zijn foto’s kijkt lijkt het op eerste gezicht een echte auto in een sneeuwbui, of een scene uit de film Life of Pi, maar alles draait om perspectief. Als je iets beter kijkt en de context van de foto ziet, kom je er namelijk achter dat je zojuist verwonderd naar een speelgoedautootje hebt gekeken.

Ander perspectief

De getalenteerde fotograaf uit Mexico gebruikt voor zijn prachtige foto’s klein kinderspeelgoed. Hij maakt er vervolgens een kunst van deze zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Door met zijn zoomlens, perspectief en verschillende materialen te experimenteren creëert hij de meest prachtige kunstwerkjes.

Om het speelgoed zo realistisch mogelijk naar voren te laten komen, gebruikt Hernandez-Rodriguez een aantal bijzondere ‘special effects’. Denk bijvoorbeeld aan sigarettenrook en bloem om sneeuw na te bootsen. Met zijn cameravaardigheid, creatieve insteek en een beetje hulp van Photoshop creëert hij de meest prachtige, bijna filmische foto’s die je mond open doen vallen van verbazing. Hét bewijs dat je nooit je innerlijke kind moet laten gaan.

 

Foto’s: Felix Hernandez-Rodriguez 

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.