Dit zijn de eerste reacties op Solo: A Star Wars Story

Nu aan het lezen

Star Wars-fans opgelet: dit zijn de eerste reacties op Solo: A Star Wars Story

Star Wars-fans opgelet: dit zijn de eerste reacties op Solo: A Star Wars Story

Het is bijna zo ver: op 23 mei kunnen we genieten van een nieuw Star Wars-verhaal. Dan verschijnt Solo: A Star Wars Story namelijk in de bioscopen. Inmiddels hebben de eerste recensisten en mensen uit de filmindustrie de film gezien, en zij deelden hun indrukken op Twitter.

Solo: A Star Wars Story speelt zich af voor A New Hope, de eerste Star Wars-film ooit verschenen. De film draait zoals de naam al suggereert om Han Solo, onze favoriete stuck-up, half-witted, scruffy-looking nerf herder, Chewbacca en Lando Calrissian.

Nieuwe acteurs

Helaas zijn de acteurs die deze rollen origineel vertolkten te oud geworden om zulke jonge mensen te spelen. Dus werd besloten om een nieuwe cast te gebruiken. In Solo wordt Han Solo gespeeld door Alden Ehrenreich, Lando Calrissian door Donald Glover en Chewbacca door Joonas Suotamo.

Daarnaast zitten er nog een aantal nieuwe karakters in de film, gespeeld door onder meer Emilia Clarke (Game of Thrones), Paul Bettany (o.a. Avengers en The DaVinci Code) en Woody Harrelson (o.a. The Hunger Games en Cheers).

De film werd tijdens het maken geplaagd door wat tegenslagen. Zo moest er een acteercoach ingehuurd worden voor Ehrenreich, omdat hij niet genoeg op Harrison Ford leek qua acteerwerk. Daarnaast werden de eerste regisseurs ontslagen en vervangen door Ron Howard.

Positief

Een aantal tegenslagen dus, maar dat lijkt de film geen kwaad te hebben gedaan. De eerste reacties zijn namelijk behoorlijk positief.

Tempo

Toch zijn er wel wat kritische noten in de eerste reacties. Die gaan met name om het tempo van de film. Vooral het eerste deel zou nog wat te wensen over laten, maar in de tweede act wordt blijkbaar veel goedgemaakt.

En natuurlijk kost het ook even tijd voor je er aan gewend bent dat niet Ford, maar Ehrenreich de wereldberoemde rol vertolkt. Maar ook daar kun je blijkbaar aan wennen.

Afwachten

Over het algemeen zijn de eerste reacties op de film dus positief. Helaas zullen wij nog even moeten afwachten tot we zelf onze mening kunnen geven. Gelukkig kunnen de eerste reacties ons alvast wat goede hoop geven.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.