Seizoen 2 van The Mandalorian verschijnt volgende maand

Nu aan het lezen

Star Wars-fans opgelet: Seizoen 2 van The Mandalorian verschijnt volgende maand

Star Wars-fans opgelet: Seizoen 2 van The Mandalorian verschijnt volgende maand

Disney+ had vorig jaar een grote hit met de Star Wars-serie The Mandalorian. En na een jaar met smart gewacht te hebben, is er nu goed nieuws. Volgende maand verschijnt namelijk het tweede seizoen van de serie! En er is zelfs al wat bekend over de nieuwe afleveringen.

Voor wie het even vergeten was: The Mandalorian gaat over de bounty hunter Mando, die uit hetzelfde volk komt als de beroemde Jango en Boba Fett. De serie speelt zich af na de val van The Empire in Star Wars, maar voor de First Order uit de nieuwste films opkomt. Mando bevindt zich in de buitenste ringen van het heelal en voert opdrachten uit in ruil voor geld. Maar tijdens één van die opdrachten komt hij wel een heel bijzonder kind tegen, dat hij vervolgens met zijn leven beschermt.

Inmiddels weten we dat dat kind – ook wel The Child en Baby Yoda genoemd – uit hetzelfde ras als Yoda komt. In een eerste foto van het tweede seizoen lijkt het erop dat Baby Yoda flink gegroeid is. Maar veel meer weten we helaas nog niet over hem.

Wel zijn er al wat verhaallijnen uitgezet voor het nieuwe seizoen. Aan het einde van het vorige seizoen zagen we het Darksaber verschijnen, een symbool van de macht van de Mandalorians. Dit lightsaber werd eerder al ingezet tegen Ahsoka Tano, Darth Maul en de Mandalorian Sabine Wren. Nu is het in handen van Moff Gideon. Hoe de lightsaber daar terecht is gekomen, gaan we ongetwijfeld in dit seizoen ontdekken.

Bekende gezichten keren terug

Daarnaast is volgens Forbes al duidelijk dat er een bekend gezicht bijkomt in de serie. Rosario Dawson gaat namelijk Ahsoka Tano spelen, een karakter dat we al kennen uit The Clone Wars en Star Wars Rebels. Ahsoka was de leerling (padawan) van Anakin Skywalker, maar verlaat op een gegeven moment de Jedi Order. De laatste keer dat we haar zagen was in de laatste aflevering van The Clone Wars.

Daarnaast is al bekend dat Temuera Morrison Boba Fett gaat spelen. Hoe dat precies zit, is nog even afwachten. Boba Fett werd namelijk in de film Return of the Jedi opgegeten door een beest. Of hij echt dood is, is echter nooit bevestigd. En het zou niet de eerste keer zijn dat iemand in het Star Wars-universum niet écht dood is (zie ook Darth Maul).

Het tweede seizoen van The Mandalorian verschijnt op 30 oktober op Disney+.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.