Openingsweekend The Last Jedi bewijst: fans zijn nog niet klaar met saga

Nu aan het lezen

Openingsweekend The Last Jedi bewijst: fans zijn nog lang niet klaar met serie

Openingsweekend The Last Jedi bewijst: fans zijn nog lang niet klaar met serie

De bioscoopkassa’s rinkelden er tijdens het openingsweekend van Star Wars: The Last Jedi flink op los met een bedrag van 220 miljoen dollar in de VS en Canada. De film staat daarmee stipt op nummer 1 in het lijstje best bekeken films, waarmee het andere populaire films als Coco en Thor: Ragnarok achter zich laat.

Star Wars: The Last Jedi is het meest recente deel in de epische sci-fi avonturensaga van Disney en komt met het daverende openingsweekend tegemoet aan verwachtingen van fans en filmanalisten. Buiten de VS en Canada leverde het nieuwe meesterwerk nog eens 230 miljoen dollar op, dat is exclusief Chinese cijfers waar de film pas komende maand opent.

Meest populaire film

Star Wars: The Last Jedi zoomt in op de voortdurende strijd tussen de kwade First Order en de rebellen. Hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Carrie Fisher, Mark Hamill, Daisy Ridley en John Boyega.

In Nederland scoort de achtste film in de Star Wars-serie ook meer dan goed: hier trok de film in vier dagen tijd 200.000 bezoekers schrijft het AD op basis van bezoekerscijfers van de Nederlandse theaters.

Uit de resultaten blijkt dat de film het vorig jaar verschenen Star Wars Rogue One: A Star Wars Story ver voorbij schiet. Deze spin-off leverde zo’n 158 miljoen dollar op in het openingsweekend. Met de topresultaten achten specialisten het waarschijnlijk dat The Last Jedi bovenaan het lijstje meest populaire films in 2017 zal prijken.

Oscarwaardig

Dat is niet vreemd. Volgens cijfers van RottenTomatoes vindt zo’n 96 procent van de filmcritici de film goed. Zij roemen de film vanwege de humor, feministische insteek en natuurlijk actrice Carrie Fisher die voor de allerlaatste keer op het witte doek verscheen als Prinses Leia. Fisher overleed in december 2016. De opnames van The Last Jedi waren toen al achter de rug.

Ook regisseur Rian Johnson bleek tevreden over zijn film. Hij verklapte vooraf in een interview dat ‘er momenten zijn waarbij je je adem inhoudt.’ Benieuwd geworden of ga je voor een tweede ronde? Star Wars: The Last Jedi draait in 132 Nederlandse bioscopen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.