Start ieder jaar goed met deze vier analoge agenda’s voor ondernemers

Nu aan het lezen

Start ieder jaar goed met deze vier analoge agenda’s voor ondernemers

Start ieder jaar goed met deze vier analoge agenda’s voor ondernemers

Het is ieder jaar weer een probleem: welke agenda ga je kopen? Er lijken steeds meer opties op de markt te verschijnen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En zeker als je ondernemer bent, wil je er een waar je veel in kwijt kunt. Dit zijn vier interessante agenda’s voor ondernemers.

Passion planner

De passion planner is de ideale agenda voor iedereen die meer met zijn agenda wil doen dan alleen maar afspraken bijhouden. In dit boekje is namelijk ook ruimte voor je doelen voor de korte en lange termijn. En die doelen kun je ook nog eens meenemen in je dagelijkse leven.

In de passion planner kun je doelen opschrijven, persoonlijke en zakelijke to-do-lijstjes opstellen, bijhouden waar je dankbaar voor bent, schetsen en een dagboek bijhouden. Natuurlijk kun je ook gewoon je agenda vullen, met afspraken en verjaardagen. En het geheel kun je, als je wilt, ook nog eens zelf customizen. Je pagina’s zijn dus zo fleurig als je zelf wilt.

Passion Planner

De passion planner is beschikbaar in verschillende vormen. Zo is er een zonder data, eentje met, eentje voor academici en een waarbij je de kaft van vorig jaar kunt gebruiken.

De passion planner kun je online kopen vanaf 25 dollar, maar is ook in diverse winkels te verkrijgen.

Milly Pie

De Milly Pie is ook geen gewone agenda te noemen. Hierin kun je namelijk niet alleen maar afspraken kwijt, maar ook allerlei andere zaken. Denk aan to do-lijstjes, notities en boodschappenlijstjes. Bovendien is er een handig opbergvak waar je je iPad, notities en knipsels in kunt bewaren.

Belangrijk voor iedere ondernemer is het stellen van doelen. En ook daar houdt de Milly Pie rekening mee. Je kunt dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse doelen opstellen. Bovendien is er ruimte om een plan te maken om je doelen te bereiken. Na iedere maand zie je een evaluatieformulier, waarmee je inzicht krijgt in wat er goed ging en wat er minder goed ging, en waarom dan.

2018 is ondertussen al begonnen, maar dat maakt voor de Milly Pie niet uit. De agenda is namelijk ongedateerd, zodat je er op ieder moment mee kunt starten. Dus ook halverwege de maand of zelfs halverwege het jaar.

Milly-Pie

De Milly Pie is vanaf 49,95 euro te koop via de website van Milly Pie.

Flow Planners

Ook de Flow Planners zijn ingericht op ondernemers. Net als de eerder genoemde agenda’s kun je ook hierin je doelen kwijt. In deze agenda doe je dat echter aan de hand van diverse vragen en het visionboard. Zo krijg je echt zicht op wat jouw doelen moeten zijn voor 2018. Die doelen verklein je vervolgens tot maanddoelen, weekdoelen en dagelijkse taken.

Verder is er ruimte voor uren- en rittenregistratie. In de Flow Planners is een overzichtelijke plek waar je al je gewerkte uren en je gereden kilometers op kunt schrijven. Daarnaast kun je hier bijhouden hoeveel water je hebt gedronken en is er ruimte voor notities.

Leuk van de Flow Planners is dat er ook actieve sociale media achter hangt. Hier ontvang je tips en inspiratie op het gebied van planning en mindset. Je agenda stopt dus niet bij het papieren boekje, maar gaat online gewoon door.

Flow-Planners

De Flow Planners koop je online voor 39,95 euro.

Bullet Journal

Boodschappenlijstjes, afspraken, een goed idee voor een nieuw project – ons dagelijks leven stroomt vaak over met dingen die we op willen schrijven. En daardoor ligt je huis waarschijnlijk ook vol met notitieboekjes en losse blaadjes met krabbels er op. Wil je dat wat overzichtelijker maken in 2018? Dan is een bullet journal een goed idee.

Een bullet journal is een combinatie tussen een agenda en een notitieboek. Je kunt er letterlijk alles in kwijt, zodat je altijd maar een boekje met je mee hoeft te nemen. Het geheel is opgedeeld in zogenaamde modules: een of meer pagina’s over een onderwerp. Zo heb je een module voor iedere maand, een voor de verdere toekomst en natuurlijk ook een voor de aankomende week of dag.

Maar je kunt ook modules maken voor nieuwe ideeën, boodschappenlijstjes, je maandelijkse budget, verlanglijstjes en andere gedachtenspinsels. Alles wat jij wilt opschrijven, past in jouw bullet journal. Daardoor schep je wat orde in de chaos uit het dagelijks leven.

Het leukste van alles is dat je je bullet journal helemaal zelf maakt. Dat kun je zo eenvoudig mogelijk doen – een aantal lijnen en de datum bijvoorbeeld – of je kunt er hele kunstwerken van maken. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een notitieboekje en een pen.

Bullet Journal

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.