Nieuw Mario Kart-spel laat je écht in je woonkamer racen

Nu aan het lezen

Start your engines: nieuw Mario Kart-spel laat je écht in je woonkamer racen

Start your engines: nieuw Mario Kart-spel laat je écht in je woonkamer racen

De meeste game- en race-fans genieten al sinds jaar en dag van het spel Mario Kart. Maar deze game wordt binnenkort nog leuker, want Mario kan straks in je eigen woonkamer gaan racen. Hoe dat precies werkt, heeft Nintendo laten zien in een nieuwe trailer.

Het nieuwe spel Mario Kart Live: Home Circuit is een bijzondere. Deze game – die alleen voor de Nintendo Switch verschijnt – werkt namelijk met augmented reality om Mario in je woonkamer te laten racen. Bij het spel krijg je een fysieke kart met Mario of Luigi achter het stuur, vier poortjes en twee richtingsborden. Aan de hand daarvan kun je in je eigen woonkamer een racebaan opzetten, met een lay-out naar keuze. Je kunt dus ook onder je koffietafel of langs je boekenkast gaan racen.

De volgende stap is om je Switch aan te zetten, de software te downloaden en de game op te starten. En dan zie je het toffe aan dit spel: op je Switch verschijnen de kart, beelden van je woonkamer én concurrenten om tegen te racen. Dat werkt zo: met augmented reality is het mogelijk om virtuele dingen weer te geven over de echte wereld heen. De kart laat via een camera je woonkamer zien op je beeldscherm, en de Switch voegt daar de concurrenten en andere spel-elementen aan toe. Hoe dat eruit ziet, zie je in de onderstaande video.

Net als de rest, maar anders

Het leuke hiervan is dat je dus ook daadwerkelijk een fysieke kart door je woonkamer ziet racen. En die reageert ook écht op de dingen die in het spel gebeuren. Pak je dus een sprintpaddestoel in het spel, dan krijgt de fysieke kart ook een snelheidsboost. Word je geraakt door een rood schilt, dan komt de kart tot stilstand. En natuurlijk zie je alle gevolgen van dit soort power-ups ook in het spel op je Switch.

In het spel kun je verder munten verzamelen, waarmee je aanpassingen ontgrendeld. Zo kun je het uiterlijk in het spel aanpassen met andere soorten karts en kostuums. En ja, er is ook weer een stuurhulp, zodat je kart op de baan blijft. Daarmee is het spel ook leuk voor mensen die minder vaak gamen.

Standaard speel je het spel in de grand prix-modus, waarbij je het opneemt tegen de Koopalings in acht races met 24 tracks. Maar je kunt ook een eigen track bouwen in je woonkamer, waar je zelfs gevaren en items toe kunt voegen. Verder kun je een tijdrace doen op je eigen track en kun je een track in gespiegelde vorm uitspelen. Zelfs nadat je de grand prix uit hebt gespeeld is er dus nog genoeg te doen.

Twee sets

Zoals gezegd zijn er twee karts beschikbaar: Mario en Luigi. Welke je krijgt, hangt af van welke set je koopt. Beide sets liggen vanaf 16 oktober in de winkel. De game is alleen beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.