Vance

Dit stijlicoon zou vandaag 90 jaar geworden zijn

In de ochtend van 15 september 1954 staat filmster Marilyn Monroe samen met haar tegenspeler Tom Ewell op een ventilatierooster van de metro op Lexington Avenue en 52rd Street in New York. Ze draagt een witte cocktailjurk met halternek, wijd uitlopend in charmante plooien.

Fans zijn op de vroege morgen samengekomen om de ultieme vrouwelijke schoonheid in het echt te kunnen bewonderen. Ook tientallen fotografen hebben zich verzamelend om de ster vast te leggen. Marilyn’s jurk vliegt op, terwijl ze onschuldig lachend voorover buigt en met beide handen probeert de plooirok op zijn plek te houden. Het gevolg was één van de bekendste foto’s en filmmomenten aller tijden.

’s Werelds grootste icoon

Marilyn Monroe zou vandaag 90 jaar zijn geworden. De filmster is al lang geleden overleden, maar nog steeds wereldberoemd en het grootste (stijl)icoon aller tijden. Bijna 55 jaar na haar dood spreekt ze nog steeds tot de verbeelding. De actrice, zangeres, icoon en uiteindelijk het beroemdste sekssymbool ooit kwam over als kinderlijk lief, maar leidde ondertussen een veelbewogen leven. Ondanks alle bevestiging en lof over haar voorkomen streefde ze vooral naar één ding: artistieke erkenning.

Geboren als Norma Jeane Mortenson, werd haar naam later door haar agent veranderd in Marilyn Monroe. Zelf verkoos ze de artiestennaam Jean Adair boven deze naam, maar haar agent vond Marilyn Monroe beter klinken. Het werd haar officiële naam in 1956.

Wij hebben de meest unieke en mooiste foto’s van ’s werelds grootste icoon op een rijtje gezet.

Goodbye Norma Jean.