Storm van kritiek op nieuwe clip van Beyoncé en Coldplay - Vance

Nu aan het lezen

Storm van kritiek op nieuwe clip van Beyoncé en Coldplay

Storm van kritiek op nieuwe clip van Beyoncé en Coldplay

‘Hymn for the Weekend’, is de nieuwste single van Coldplay en Beyonce. Over de pas uitgebrachte videoclip is nogal wat ophef.

Toen Coldplay afgelopen vrijdag hun nieuwe clip met de wereld deelde, stroomden de reacties op Twitter gelijk binnen. In de video nemen de bandleden van Coldplay je mee door de bruisende straten van Mumbai, terwijl Beyoncé de rol van beminde Bollywood actrice op zich neemt. Over het algemeen waren er positieve reacties op de kleurrijke beelden. Echter volgde ook al gauw het negatieve commentaar. Veel mensen vinden dat Beyonce er een verkleedpartijtje van heeft gemaakt en de Indiase cultuur te kijk zet. In de videoclip is ze namelijk te zien in een sari, een traditioneel kledingstuk in India. Daarnaast is de zangeres beladen met typische Indische juwelen en hennatatoeages. Termen als ‘ongepast’  en ‘stereotyperend’ werden veelvuldig gebruikt.

CZ5cY3gWQAABzpt.jpg-large

2015Coldplay_JuliaKennedy_Press_101115.hero

Ben Mol, regisseur van de videoclip, koos voor het Holi Festival als setting van de videoclip. De Indische regisseur heeft in de video ook een rol gegeven aan echte Bollywoodster Sonam Kapoor. Opvallend is echter dat zij naast Beyoncé en frontman Chris Martin amper screentime krijgt.

Beyoncé en Coldplay treden samen op tijdens de Superbowl aanstaande zondag 7 februari.

 

Wat vind jij van de videoclip?

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.