Deze ijzingwekkende hints over Stranger Things 2 bezorgen je gegarandeerd kippenvel

Nu aan het lezen

Deze ijzingwekkende hints over Stranger Things 2 bezorgen je gegarandeerd kippenvel

Deze ijzingwekkende hints over Stranger Things 2 bezorgen je gegarandeerd kippenvel

Stranger Things is nog geen jaar oud en nu al kijken we reikhalzend uit naar het ongetwijfeld doemrijke vervolg in oktober. De Netflix-original verbrak alle records in 2016 dankzij een uitmuntende uitvoering van een sci-fi/horror idee over de mysterieuze verdwijning van het jongetje Will Byers in het dorpje Hawkins.

De show is op House of Cards na de best bekeken serie ooit. Journalisten en mediamakers braken hun hoofd erover: hoe kan het dat een serie over het jaar 1983 zo accuraat is, zo angstaanjagend herkenbaar en zo erg binnenkomt?

Het antwoord ligt ongetwijfeld verscholen in de fantasierijke en enigszins disturbing creatieve geest van de makers en broers Matt en Ross Duffer. Producer Shawn Levy doet tijdens een Facebook-live event van de Hollywood Reporter een boekje open over wat fans precies kunnen verwachten in het komende seizoen. We verklappen alvast: een heleboel enge dingen.

Duister-XXL

“Ik was gister in de edit-kamer met de broers en we hadden zoiets van: ‘wat we nu voorhanden hebben is ongetwijfeld meer duister. Ik hoop dat iedereen ermee kan leven.’ Dit vanwege de bedreigingen jegens de Hawkins en omdat onze personages groter, donkerder en vaak enger zijn”, aldus Levy.

De producer vervolgt met een voorzichtige doch serieuze waarschuwing. “Dus, mensen die seizoen 1 al te eng vonden gaan waarschijnlijk nog banger worden door seizoen 2. Maar, nogmaals, het beste wat ik je kan vertellen is dat we het doen vanuit een goed hart. Maar het is – cinematografisch én budgetair gezien – zeker meer ambitieus.”

Grootste veranderingen

Qua verhaallijn staan er wat grote veranderingen op de planning. Seizoen 2 van Stranger Things gaat verder een jaar nadat Will Byers is teruggekeerd van de Upside Down. Eleven lijkt te leven volgens de trailer die we al duizenden keren hebben herbekeken. Hierin zien we dat een nieuw soort monster het dorpje Hawkins in zijn greep lijkt te hebben. Will heeft moeite met de terugkeer naar zijn het normale leven na zijn trauma, net zoals Nancy en Finn.

Het immense fandom dat ontsproeide rondom Stranger Things heeft veel positieve effecten. De makers geven aan ‘gefascineerd te zijn’ dankzij het roemrijke support. Toch zullen de bedenkers van de serie de verhaallijn niet laten beïnvloeden door fans. Hun eigen creatieve instincten staan voorop, aldus Levy.

Een laatste hint voordat je van spanning niet meer recht kan zitten: “We gaan dingen doen waardoor fans teleurgesteld zullen zijn, maar ik denk achteraf meer voldoening uit halen.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.