Streamingdienst Disney+ komt binnenkort al naar Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Streamingdienst Disney+ komt binnenkort al naar Nederland

Streamingdienst Disney+ komt binnenkort al naar Nederland

Het is al enige tijd bekend dat Disney+ de concurrentie aangaat met Netflix. Eerst was het nog maar de vraag of deze streamingdienst ook naar Nederland zou komen, maar daar is nu duidelijkheid in gekomen. Vanaf 12 november gaat Disney+ de concurrentie aan in onder andere de Verenigde Staten, Canada én Nederland.

Het is nogal opvallend dat ons landje tussen twee van deze grote partijen staat. Volgens de woordvoerder van Disney is dat omdat Nederland een ‘tech savvy’ land is, wat we best als een compliment op mogen vatten. Nadat het bij ons beschikbaar is, zal het ook beschikbaar worden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Disney+

Slim gedaan van Disney is dat deze streamingdienst iets goedkoper zal worden dan Netflix. Je betaalt hier namelijk slechts 7 euro per maand voor. Hiervoor zul je alles in hoge kwaliteit kunnen streamen. Bij Netflix kost dit 11 euro per maand.

Ook zorgt Disney+ voor exclusiviteit, waardoor bepaalde films en series alleen voor klanten te zien zijn. Voorbeelden hiervan zijn de live-action film Lady en de Vagebond en de Star Wars-spinoff The Mandalorian.

Aanbod streamingdienst

Het aanbod van Disney+ zal behoorlijk worden, er vallen namelijk heel wat grote namen onder The Walt Disney Company. Namen als Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en 21st Century Fox behoren allemaal tot Disney. Dat is dan ook de reden dat films als Star Wars niet meer op Netflix te zien zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.