Deze zomer kun je spelen op de retro-variant van de Nintendo Game Boy

Nu aan het lezen

Deze zomer kun je gamen op deze retro-variant van de Nintendo Game Boy

Deze zomer kun je gamen op deze retro-variant van de Nintendo Game Boy

Eén van mijn meest heldere jeugdherinnering zijn de gevechten om de Game Boy met mijn grote zus. Het kleine zwart-witte lcd scherm was middelpunt van ruzie omdat het een bepaalde begerigheid over zich had: het was portable, maakte te gekke geluidjes en kon elk gewenst spelletje spelen.

Sindsdien kon geen console mij zo bekoren als deze kleine spelcomputer, hoe cool de Xbox die volgde ook was. Goed nieuws voor mij en andere original game-fanaten: het bedrijf Retro-bit zegt te komen met een nieuwe versie van de old school Game Boy.

Deze ‘Super Retro Boy’ gebruikt exact dezelfde cartridges als ‘vroegâh’ en heeft hetzelfde ‘chunky’ plastic design. Het beste nieuws: al je oude spelletjes kan je in de retro boy stoppen. Yes! Koop dus nu alvast wat oude games via Marktplaats, want zodra de handheld te koop is, zal de prijs waarschijnlijk snel stijgen.

Retro Boy

Een journalist van The Verge had het geluk een van eerste modellen van de Retro Boys in handen te hebben. Hij leerde twee dingen: dat hij net zo slecht was in spelletjes als jaren geleden én dat het gevoel van de controllers overeenkomen met het origineel, zelfs bij dit vroege model.

Volgens de makers zou de retro boy zo’n 10 uur meegaan en worden opgeladen met een micro USB. In augustus wordt de Super Retro Boy verwacht en hij zal zo’n 80 euro kosten. Omdat onze spaarvarkentjes ook een stuk dikker zijn gespekt dan als tienjarige, valt de prijs reuze mee. Bestel er direct twee zodat van ruzie nooit meer sprake is!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.