Superschurk the Joker krijgt een eigen film - Vance

Nu aan het lezen

Superschurk the Joker krijgt een eigen film

Superschurk the Joker krijgt een eigen film

The Joker is misschien wel een van de meest spraakmakende schurken met zijn bleke huid, groene haar en beangstigende smile. Tijd om deze DC Comics psychopaat een eigen film te geven, welke ongetwijfeld tot duizelingwekkende nachtmerries zal leiden.

The Joker: de film

Warner Brothers en DC Film slaan de handen ineen voor een The Joker origine film. Zij wisten niemand minder dan de legendarische filmmaker Martin Scorcese te strikken, onder andere bekend van The Wolf of Wall Street en tv-serie Boardwalk Empire. Ook de regisseur is niet de minste: Todd Philips, bekend van de The Hangover zal het script van Scott Silver regisseren.

De film maakt onderdeel uit van een nieuw submerk van Warner Bros, dat zich richt op meerdere origine films van DC karakters. Omdat het een geheel nieuw project is, zal Jared Leto dit keer niet de hoofdrol van de groenharige schurk spelen. Wie dat wel zal doen is nog niet bekend. Het wordt voor de nieuwe Joker acteur ongetwijfeld een grote uitdaging om de schurk op originele wijze neer te zetten. Zo ging naast Jared Leto acteur Heath Ledger hem voor, die de Joker ijzersterk neerzette in Batman-film The Dark Knight.

Nieuw hoofdstuk

De nieuwe Joker film speelt zich af in de vroege jaren ‘ 80 en kan het beste omschreven worden als een keiharde misdaadfilm.

Met de film slaat Warner Bros. een nieuw hoofdstuk in. President van Warner Bros., Toby Emmerich, liet eerder al weten dat hij het als zijn taak ziet diep in de DC Comics wereld te duiken. Emmerich realiseert zich dat films als Batman vs. Superman niet bepaald in de smaak vallen bij DC fans. Hij hoopt na het succes van origine-film Wonder Woman de concurrentiestrijd aan te gaan met Disney’s Marvel producties.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.