Suske en Wiske krijgen een make-over met pizza, skateboards en tech

Nu aan het lezen

Suske en Wiske krijgen een make-over met pizza, skateboards en technologie

Suske en Wiske krijgen een make-over met pizza, skateboards en technologie

Suske en Wiske is de langstlopende stripreeks ter wereld én een van de meest moderne. Vanaf vandaag. De makers beseften dat keurige hairbuns, vormeloze t-shirts en een coupe waar je opa anno jaren 30 mee liep, hopeloos zijn verouderd.

Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt. De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter om ‘tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd.’ Hoe dat eruit ziet? Denk vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding met ruimte voor vrouwelijke vormen (!) en moderne technologie.

Snelle techniek

De uitgeverij noemt als voornaamste reden voor de make-over de jonge lezer die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Extra actie-scenes en meer close-ups zijn niet het enige dat het populaire duo meekrijgt, ook een hoodie en sportieve sneakers behoren tot de nieuwe look van de Vlaamse tekenfiguurtjes.

Suske en Wiske is de populairste stripreeks in Vlaanderen en de enige Vlaamse strip die ook in Nederland erg populair is. De serie loopt sinds 1945 en daarmee is de langstlopende stripreeks wereldwijd.

Geen politieke kleur

Tegen de NOS zegt stripauteur Peter Gught dat ondanks alle veranderingen het oorspronkelijke idee van de strip – geen politieke kleur, drugs of erotiek – overeind staan.

Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het ‘De Planeetvreter’. De Planeetvreter is nummer 339 van de reeks en ligt vanaf 17 mei in de winkels.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.