Laten deze acteurs uit Game of Thrones zich uit over seizoen 7?

Nu aan het lezen

Als we acteurs uit Game of Thrones moeten geloven, is dit de plottwist van seizoen 7

Als we acteurs uit Game of Thrones moeten geloven, is dit de plottwist van seizoen 7

De meeste spoilers en potentiële verrassingen uit het Game of Thrones imperium zijn afkomstig van die hard fans. De adaptatie van R.R. Martin’s boeken ‘A Song of Ice and Fire’ kreeg vorig jaar zelfs problemen met ongeduldige liefhebbers die een aflevering via de livestream van Periscope uitzonden.

Des te frappanter is het dat nu de cast van de ‘seven kingdoms’ zich uitlaat over plottwists in seizoen 7 – het één na laatste seizoen van de populaire fantasy serie.

Brace yourselves

En die uitlatingen zijn grotere teasers dan je je kan voorstellen. Lees dus, als je het echt niet meer kan houden, niet verder.

Nog hier? Dit zijn de clues die de cast weggaf waaruit blijkt er iets heel spannends te gebeuren staat. Op Twitter is te lezen dat Maisie Williams – Arya in de serie – bijzonder onder de indruk was nadat zij seizoen 7 had doorgelezen. Of het nu om een script ging of een productie samenvatting, Williams was overduidelijk in shock.

Doden

Haar vurige tweets (“Holy balls!”) doen vermoedens aanwakkeren dat we ons komend seizoen niet hoeven voor te bereiden op de aanstormende winter, maar op inwoners van het rijk der doden. Ik heb het over de ‘wights‘, heropgewekte doden die worden geleid door white walkers. Je herkent de wezens aan het corps, felblauwe ogen en een immuniteit tegen ongeveer alles behalve vuur.

Donker seizoen

Kit Harrington, oftewel ‘dead man walking’ Jon Snow, vertelde The Hollywood Reporter dat het nieuwe seizoen eerst flink heftig belooft te worden, voordat er sprake is van een happy end.

De speculaties van Harrington zijn overigens niet gebaseerd op script, aldus de acteur. Kwestie van een goede gok? Harrington denkt dat de vermaarde uitspraak ‘winter is here’ betekent dat de White Walkers eraan komen. Deze clue, in combinatie met Williams tweets, lijkt te zeggen dat het leger van de doden richting het zuiden trekt.

Dood en verderf (alvorens een gelukkig einde) zou daarmee zeker kunnen worden afgevinkt op de checklist. Maar omdat Jon Snow zoals normaal gesproken van niets weet, zullen met onze eigen ogen moeten kijken of ze gelijk hebben. Wat een straf!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.