Tech Thursday: Dit is waar je écht persoonlijke cadeautjes voor kerst kunt vinden

Nu aan het lezen

Tech Thursday: Dit is waar je écht persoonlijke cadeautjes voor kerst kunt vinden

Tech Thursday: Dit is waar je écht persoonlijke cadeautjes voor kerst kunt vinden

Ben je het spoor bijster over je privacy-instellingen? Leiden je apps je teveel af en grijp je keer op keer naar hetzelfde wachtwoord? Fear no more en drop je vraag bij tech-expert Eveline Meijer. Succes gegarandeerd.

Sinterklaas is het land uit en kerstmis staat nu toch echt voor de deur. Dat betekent dat je waarschijnlijk op zoek bent naar het perfecte kerstcadeau voor je familie of vrienden. Het liefst iets wat écht persoonlijk is. Een zoveelste kussen met een foto erop is misschien niet precies wat je zoekt. Gelukkig biedt het wereldwijde web genoeg opties om iets tofs te vinden.

Etsy

Etsy is een platform met allemaal kleine, onafhankelijke webwinkeltjes met vintage en handgemaakte spullen. En er zijn genoeg aanbieders die hier persoonlijke cadeautjes maken. Denk bijvoorbeeld aan een snijplank met de naam van de ontvanger er in gegraveerd of een gepersonaliseerde kersttrui.

Etsy is echter wel gigantisch groot, dus je zult een hoop opties tegenkomen. Maar met een goede zoekopdracht (bijvoorbeeld ‘personalised christmas‘) kom je al snel bij de mooiste cadeautjes voor kerst uit.

Graveer een glas

Ook een leuke optie is om een (wijn/bier/etc.) glas te graveren met een eigen ontwerp of de naam van de ontvanger. Dit kan bijvoorbeeld bij YourSuprise, waar talloze soorten glazen en opties beschikbaar zijn. Er zijn zelfs opties om een pakket met het drankje dat in het glas hoort te bestellen.

Het ontwerpen zelf werkt overigens eenvoudig. Je kiest het glas wat je graag wilt hebben, een leuk ontwerpje en schrijft de tekst die er op moet komen. Vervolgens kun je het resultaat nog even bekijken en ben je klaar om te bestellen. De glazen kun je per één of met meerdere tegelijkertijd bestellen.

Overigens kun je bij deze webshop ook andere toffe gepersonaliseerde cadeaus vinden, bijvoorbeeld een bedrukte kaars of een eigen eigen kerstbal.

cadeautjes voor kerst

Getting Personal

Getting Personal is het walhalla van gepersonaliseerde cadeautjes, zowel voor kerst als voor andere gelegenheden. Hier vind je natuurlijk de typische producten met een eigen foto, maar ook zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mood light van uitgesneden papier. Hierin zie je een scène met maximaal zes mensen en twee huisdieren, en een eigen tekst. Zet het lichtje aan, en je ziet de silhouetten verschijnen, wat een erg tof effect geeft.

Verder vind je hier onder meer gepersonaliseerde deurmatten, schorten, gereedschap, boeken en zelfs horloges. Het is echter wel goed om te weten dat dit een Britse webshop is, waardoor je extra verzendkosten zult moeten betalen om je cadeautjes voor kerst naar Nederland te halen. En ze zullen er niet morgen al zijn.

Mocht je overigens toch voor een cadeautje met een foto willen gaan, dan kun je het vaak goedkoper en dichter bij huis vinden. Onder meer de HEMA en de Kruidvat bieden dergelijke cadeaus aan, die vaak al snel klaar zijn.

Heb jij ook een tech-gerelateerde vraag? Stuur hem naar [email protected] via Twitter naar @_eefj. Misschien wordt jouw vraag volgende week wel beantwoord.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.