The Crown-fans opgelet: seizoen 4 verschijnt in november!

Nu aan het lezen

The Crown-fans opgelet: seizoen 4 verschijnt in november!

The Crown-fans opgelet: seizoen 4 verschijnt in november!

Ben jij ook zo’n fan van The Crown, de Netflix-serie over het Britse koningshuis? Dan hebben we goed nieuws! De serie krijgt in november namelijk een vierde seizoen, met een aantal nieuwe gezichten. En de eerste trailer is al naar buiten gebracht!

The Crown gaat over de geschiedenis van het huidige Britse Koningshuis. In de eerste twee seizoenen speelde Claire Foy de jonge Queen Elizabeth II en Matt Smith haar man Prince Philip. Maar sinds het vorige seizoen zijn die rollen overgenomen door Olivia Colman en Tobias Menzies.

In het vierde seizoen komen we aan bij het einde van de jaren ’70. Dat was een bewogen periode voor het koningshuis. Zo werd er druk gezocht naar een bruid voor de troonopvolger: Prince Charles, gespeeld door Josh O’Connor. Tegelijkertijd heeft het Britse parlement voor het eerst een vrouw aan kop, namelijk Margaret Thatcher (Gillian Anderson). En dat merkt de natie: ze heeft een nieuw beleid en dat begint verdeeldheid te zaaien. Bovendien ontstaan er flinke spanningen tussen de premier en de koningin.

Kan het dan allemaal nog erger? Jazeker! Thatcher besluit om de Falkland-oorlog te starten, en dat is al helemaal niet goed voor de relatie tussen de twee topvrouwen van het land.

Diana!

Het vierde seizoen is echter ook het seizoen waarin Diana voor het eerst langskomt. Zoals gezegd zoekt het koningshuis naar een geschikte bruid voor Charles, en we weten allemaal dat dat uiteindelijk Diana wordt (met een tragisch einde). Diana wordt in dit seizoen door Emma Corrin gespeeld. En zij zorgt ervoor dat het koningshuis ook onderling steeds meer verdeeld wordt.

Overigens weten we ook al hoelang The Crown nog doorloopt. Er komen in totaal zes seizoenen. En in die laatste twee seizoenen worden de rollen opnieuw door andere acteurs overgenomen. Imelda Staunton – beter bekend als Umbridge uit Harry Potter – neemt bijvoorbeeld de rol van de Queen op zich, en Jonathan Pryce (Game of Thrones) die van Prince Philip. Elizabeth Debicki (Tenet, Guardians of the Galaxy Vol. 2) speelt in de laatste seizoenen Diana, schrijft het AD.

Het vierde seizoen van The Crown verschijnt op 15 november op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.