Hitserie 'The Crown' zal na vijf seizoenen stoppen op Netflix

Nu aan het lezen

Hitserie ‘The Crown’ zal na vijf seizoenen stoppen

Hitserie ‘The Crown’ zal na vijf seizoenen stoppen

Trouwe fans van de hitserie op Netflix ‘The Crown’ zullen het moeten doen met één seizoen minder dan verwacht. Hoewel het derde seizoen nog maar een paar maanden uit is, wordt er al gespeculeerd over het einde van de serie. The Hollywood Reporter laat namelijk weten dat The Crown officieel zal stoppen na het vijfde seizoen. En dat terwijl nog niet eens bekend is wanneer het vierde seizoen zal verschijnen.

Vijf seizoenen The Crown

In eerste instantie zou de hitserie uit zes seizoenen bestaan. De maker van de serie, Peter Morgan, liet aan The Hollywood Reporter weten dat hij toch heeft besloten om het bij vijf seizoenen te laten. Hij vertelt: “Nu ik aan de verhalen van het vijfde seizoen werk, is het mij duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen.”

En dat is jammer, want de kans dat we dan een glimp zullen opvangen van Kate Middleton of Meghan Markle, wordt zo een stuk kleiner.

Queen Elizabeth

Er werd al maanden gespeculeerd wie de rol van Queen Elizabeth over zou gaan nemen in het vijfde en zesde seizoen van de serie. Inmiddels heeft Morgan officieel bevestigd dat Imelda Staunton deze rol zal gaan vervullen. Daarmee neemt ze het stokje over van Olivia Colman, die zelfs een Golden Globe won voor haar rol van de Queen in het derde seizoen.

Vierde seizoen

Afgelopen november is het derde seizoen op Netflix verschenen. Wanneer we het vierde seizoen kunnen gaan bekijken, is nog niet duidelijk. Maar de kans is groot dat dit aan het einde van het jaar te zien zal zijn, aldus acteur Josh O’Connor weten, die prins Charles speelt in de serie.

Het vierde seizoen speelt zich af tussen 1970 en 1976. In deze tijd, vonden er grote veranderingen plaats in het Britse Koningshuis. We zullen prinses Diana zien die haar opwachting maakt én we gaan de eerste vrouwelijke Britse premier Margaret Thatcher zien.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.