The Emoji Movie, Fifty Shades en meer in nominaties voor slechtste films van 2017 - Vance

Nu aan het lezen

The Emoji Movie, Fifty Shades en meer in nominaties voor slechtste films van 2017

The Emoji Movie, Fifty Shades en meer in nominaties voor slechtste films van 2017

In aanloop naar de bekendmaking van de Oscar-nominaties, smullen wij alvast van wat heerlijke leedvermaak. De dag voor de bekendmaking van de nominaties voor de beste films en acteurs van de filmwereld, maken de Razzie nominaties namelijk alvast bekend wat het slechtste scoorde afgelopen jaar.

Razzie nominaties

Ieder jaar wordt menig filmproductie op de hak genomen met de Razzie Awards, met een award in de vorm van een framboos. De filmwereld kent namelijk (helaas) niet alleen prachtige producties maar gaat ook weleens flink de fout in. Zoals The Emoji Movie bijvoorbeeld, welke afgelopen jaar flink wat negatieve publiciteit ontving en zelfs werd bestempeld als ‘de slechtste film ooit gemaakt’.

De film staat dan ook niet zonder reden in het lijstje met de nominaties in de categorie slechtste films van 2017, maar niet op nummer één. Transformers: The Last Knight gaat namelijk voor goud met de meeste nominaties binnen de categorie slechtste film, gevolgd door Fifty Shades Darker. Vijftig tinten slecht zul je bedoelen. De seksueel getinte film staat niet alleen op nummer twee van de nominaties voor de slechtste film, maar valt ook binnen de categorieën slechtste actrice (Dakota Johnson) en slechtste acteur (Jamie Dornan) in de prijzen.

Het is de tweede keer dat Fifty Shades genomineerd wordt voor een Razzie award. De eerste film van de reeks ontving in 2016 al de meeste nominaties voor de slechtste film. Zelfs met een nieuwe regisseur weet de film weer een Razzie te scoren. Misschien ligt het dan toch aan het verhaal hé?

En de slechtste nominaties gaan naar…

De casts van Fifty Shades en Transformers hoeven zich niet alleen te voelen. Naast hen werden er nog veel meer films, acteurs en actrices genomineerd voor de niet-zo-felbegeerde Razzies. Tom Cruise staat op nummer één van de slechtste acteurs voor zijn rol in de film The Mummy. Johnny Depp staat op de tweede plek met zijn rol als Captain Jack in Pirates of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales. 

Darren Aranofsky mag zich ook in een hoekje gaan zitten schamen met zijn nominatie voor slechtste regisseur van de film mother! Bekijk de hele lijst met nominaties hier. De ‘winnaars’ van de Razzie awards worden op 3 maart aangekondigd, de dag voor de bekendmakingen van de Oscars.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.