The Get Down ster Justice Smith speelt hoofdrol in live-action film 'Detective Pikachu' - Vance

Nu aan het lezen

The Get Down ster Justice Smith speelt hoofdrol in live-action film ‘Detective Pikachu’

The Get Down ster Justice Smith speelt hoofdrol in live-action film ‘Detective Pikachu’

‘Ik kies jou!’ Dat moeten de makers van de nieuwe Pokémon film Detective Pikachu geroepen hebben toen zij Justice Smith selecteerden voor een rol in de film. Hij zal de menselijke hoofdrol op zich nemen in de live-action film van productiehuis Legendary Entertainment.

Hollywood-ster Smith

Als de naam Justice Smith jou bekend voor komt is dat niet heel gek. De 22-jarige acteur speelde namelijk de rol van Ezekiel, oftewel Books, in Netflix serie The Get Down. De streaming-dienst trok dit jaar na twee seizoenen de stekker uit de serie maar gelukkig voor Smith waren die twee seizoenen genoeg bewijs van zijn indrukwekkende acteerkunsten. Legendary was dusdanig onder de indruk van Smiths acteerwerk in de hip hop-serie dat hij als eerste werd gekozen voor een rol in Detective Pikachu.

Smith is na zijn rol in de Netflix serie opeens helemaal hot in Hollywood. Hij werd niet alleen gekozen voor de hoofdrol in Detective Pikachu. Ook regisseur J.A. Bayona was sterk onder de indruk van de The Get Down acteur en gaf hem een rol in de nieuwste Jurassic film Jurassic World: Fallen Kingdom.

Detective Pikachu

De film Detective Pikachu is gebaseerd op de Japanse avontuur game Great Detective Pikachu. In de spin-off van Pokémon werken spelers samen met een pratende Pikachu om mysteries op te lossen.

In de game speelt een vreemd-sprekende Pikachu de hoofdrol die niet zo krachtig is als andere Pikachu’s maar wel erg intelligent is. Op een dag ontmoet hij een jongen genaamd Tim Goodman die wél Pikachu kan verstaan. De twee gaan vervolgens op ontdekkingstocht in een stad om mysterieuze praktijken rondom Pokémons op te lossen.

In de zomer van 2016 werd bekend dat Legendary Entertainment de rechten voor een live-action film gebaseerd op Detective Pikachu had verkregen. Niet veel later werden Alex Hirsch en Nicole Perlman gekozen voor het script. Ook werd bekend dat Rob Letterman de film zal regisseren. De opnames voor de live-action film beginnen in januari 2018.

Foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.