The Hollywood Reporter stopt met ranglijst voor vrouwen - Vance

Nu aan het lezen

The Hollywood Reporter stopt met ranglijst voor vrouwen

The Hollywood Reporter stopt met ranglijst voor vrouwen

The Hollywood reporter heeft aangekondigd na drieëntwintig jaar te stoppen met hun ‘Women in entertainment power 100’ lijst. De lijst kondigt jaarlijks de meest invloedrijke vrouwen in Hollywood aan.

De reden dat The Hollywood Reporter hiermee stopt is dat ze vrouwen willen samenbrengen, en niet tegen elkaar opzetten. Dit kondigde het blad aan via hun website, waarbij editor Janice Min haar frustratie uit over een industrie die ‘hardnekkig vast lijkt te zitten’.

Achterhaald concept

“Drieëntwintig jaar geleden, in 1992, creëerde The Hollywood Reporter de ‘Women in Entertainment Power 100 list’, een jaarlijkse index van de machtigste vrouwen in Hollywood. Vandaag de dag ben ik een vrouwelijke redacteur in een industrie die, in termen van geslacht, hardnekkig vast blijft zitten,” schrijft Janice.

En terwijl een flink aantal vrouwen daadwerkelijk een invloedrijke rol in Hollywood hebben weten op te bouwen, zal de rangschikking van vrouwen in een genummerde lijst niet bepaald meewerken, vindt Janice.

Lijnrecht tegenover elkaar

“Ik had het knagende gevoel dat deze ranglijst niet langer bijdraagt aan het beoogde doel. In werkelijkheid strijden vrouwen voor een positie op deze lijsten op een manier die niet altijd even comfortabel is. The Hollywood Reporter’s ‘Women in Entertainment Power 100 list plaatst de meest indrukwekkende vrouwen eerder lijnrecht tegenover elkaar.”

In plaats van de Women’s Power List, zal The Hollywood Reporter van nu af aan een Power 100 voor beide geslachten implementeren.

Janice is nog niet zeker hoeveel verschil de verandering zal maken, maar het belang ervan vindt ze overduidelijk.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.