The Living Vehicle is de absolute camperdroom voor een reis door de VS

Nu aan het lezen

Wij willen met deze zelfvoorzienende camper maanden toeren door de VS

Wij willen met deze zelfvoorzienende camper maanden toeren door de VS

Steeds vaker adopteren millennials de Vanlife lifestyle: mobiel, met beperkte luxe en weinig moderniteiten. En hoewel een retro Volkwagenbusje behoorlijk idyllisch is om mee rond te cruisen, kan enig comfort tijdens het reizen geen kwaad.

Dat vond ook Amerikaanse architect Matthew Hofman die gedurende tien jaar woonde in allerlei mobiele huizen. Hij zag de voordelen in van een nomadenbestaan met de finesse van een écht huis.

The Living Vehicle

Echt duurzaam zijn oude knarren ook niet. Daarom ontwierp Hofman met zijn kleine bedrijf The Living Vehicle een huis op wielen waarmee je maanden off grid kan leven. Het is niet aangesloten op het electriciteitsnetwerk, een waterleiding of telefoonnetwerk.

Het aluminium huis op wielen bevat alles wat je nodig hebt: van temperatuurregelaars voor koude en warme klimaten tot een uitgebreide (uitklapbare!) BBQ-set en handdoekdroogrekken die niet onder doen voor die van een spa.

130.000 dollar

The Living Vehicle die je nu op de website kan bestellen, is met een prijskaartje van 130.000 dollar expliciet ontworpen zodat elk detail een doel heeft. Het is niet alleen gemaakt om mee te reizen, maar om lange periodes verwijderd te zijn van de moderne beschaving, zegt het bedrijf dat via Instagram alvast een kijkje biedt in de keuken van het huis.

Interesse? De maker achter The Living Vehicle zegt dat het onderdak kan bieden aan twee mensen die ongeveer een maand per keer totaal disconnected willen zijn van de wereld. Hoewel: de vehicle biedt interne internetverbinding, een flinterdunne LED tv en warme- en kou regelaars dankzij de zonnepanelen en een moderne accu.

Foto’s: The Living Vehicle

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.