The New York Times brengt een Bowie-expositie met AR naar je telefoon

Nu aan het lezen

The New York Times brengt een Bowie-expositie met AR naar je telefoon

The New York Times brengt een Bowie-expositie met AR naar je telefoon

Altijd al naar een expositie over David Bowie gewild? Daar hoef je nu je huis niet meer voor uit. The New York Times heeft namelijk een dergelijke expositie gemaakt die je vanaf je telefoon kunt bekijken met augmented reality. De expositie richt zich op het “visuele nalatenschap” van de zanger.

Je kunt nu met je telefoon levensgrote versies van de iconische kostuums van Bowie projecteren in je eigen huis. Daardoor kun je ze van dichtbij bekijken, zonder in een lange rij te hoeven staan. Je kunt ze bovendien ook van de achterkant bekijken en echt zoeken naar de kleinste details.

Daarnaast geven bekende artiesten als Trent Reznor en Laurie Anderson commentaar bij de expositie.

Brooklyn Museum

De kostuums staan in het Brooklyn Museum als onderdeel van de expositie David Bowie is. De beelden die je op je telefoon zijn foto’s van de kostuums, die voor de opening werden gemaakt. Op 15 juli 2018 sluit de expositie in het Brooklyn Museum na vijf jaar.

Om de expositie te bekijken via je telefoon, heb je de app van The New York Times voor iOS of Android nodig. De app is gratis.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.