TEDxAmsterdamWomen: werken aan een wereld zonder vooroordelen

Nu aan het lezen

Tien jaar TEDxAmsterdamWomen: werken aan een wereld zonder vooroordelen

Tien jaar TEDxAmsterdamWomen: werken aan een wereld zonder vooroordelen

Wat als er geen vooroordelen meer bestaan over gender? Wat als er geen evenementen meer nodig zijn om de wereld te tonen dat mannen en vrouwen dezelfde dingen kunnen en echt niet zo verschillend zijn? Dat is waar TEDxAmsterdamWomen naar streeft. En dat doet de organisatie in december voor het tiende jaar op rij.

TEDxAmsterdamWomen heeft een duidelijk ideaal in zijn hart: een wereld waarin vooroordelen over gender niet meer bestaan en er geen aparte evenementen voor vrouwen meer nodig zijn. In de afgelopen tien jaar is daar hard aan gewerkt, maar volgens de organisatie van het evenement moet er nog veel gedaan worden.

“Er zijn nog steeds veel gebieden, zoals bij wetenschappelijke proeven, het ontwerpen van producten als smartphones, en bij beleid en wetgeving, waarin vrouwen vaak genegeerd worden, soms met grote gevolgen”, aldus TEDxAmsterdamWomen op zijn website.

Change The State of Mind

Op 9 december wil de organisatie daar dan ook bij stilstaan. Voor het tienjarige jubileum van TEDxAmsterdamWomen werden dan ook vrouwen uit verschillende landen en uit verschillende industrieën uitgenodigd om inzicht te geven in welke uitdagingen zij tegenkomen.

In totaal komen er negen sprekers, waaronder visueel kunstenaar Raquel van Haver, prinses Märtha Louise van Noorwegen, VN- en WHO-ambassadeur Edna Adan Ismail, digitale detective Gina Doekhie en journalist, columnist en vertegenwoordiger van de UN Women Clarice Gargard.

Het doel van dit alles? Change The State of Mind.website En dat gebeurt op 9 december in Amsterdam. Kaartjes voor TEDxAmsterdamWomen zijn via de van het evenement te koop.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.