Dankzij de Tile Slim raak je nooit meer iets kwijt

Nu aan het lezen

Met deze gadget raak je nooit meer iets kwijt

Met deze gadget raak je nooit meer iets kwijt

Raak je ook zo vaak je sleutels kwijt? En wanneer je die terug hebt gevonden, weet je dan nog waar je je portemonnee gelegd hebt? Voor alle sloddervossen en vergeetachtigen onder ons is er nu een handig gadget die wordt voorgesteld op electronicabeurs IFA in Berlijn: De Tile Slim.

De Tile Slim is een tracker die je in je portemonnee kan steken of op je tablet en laptop kan plakken. Wil je een Tile aan je sleutelbos hangen, dan kun je de Tile Original gebruiken, die al langer te koop is. Je kunt je spullen vervolgens terugvinden via een app op je smartphone wanneer je ze verliest. Daarnaast kan je via de Tile ook je smartphone geluid laten maken wanneer je die net kwijt bent.

De Tile Slim is een tracker die je helpt om jouw spullen terug te vinden.

Andere Tile-gebruikers helpen je zoeken

Via bluetooth verbinden jouw smartphone en de Tile met elkaar. Wanneer dit signaal verbreekt omdat je te ver weg loopt, krijg je een melding op je smartphone. Zo verlaat je nooit meer je huis zonder sleutels of portemonnee. De Tiles hebben een ingebouwd alarm dat je kunt laten afgaan wanneer je jouw spullen zoekt.

Bovendien maakt de tracker ook automatisch een connectie met andere Tile-gebruikers wanneer die in de buurt komen van jouw verloren voorwerp. Dankzij de andere gebruiker krijg je dan een seintje met de locatie. De ander merkt hier niks van en helpt jou dus onbewust met het terugvinden van je spullen. In een ideale wereld loopt iedereen rond met deze trackers en raak je zo dus nooit meer iets kwijt.

Tile app geeft de locatie weer van jouw verloren voorwerpen.

Zoals je op de foto’s ziet is het een erg dunne gadget. Dat sluit echter niet uit dat de batterij ervan ongeveer een jaar meegaat. Je kunt hem helaas niet zelf opladen of vervangen. In plaats daarvan hebben de makers reTile bedacht: je krijgt korting op een nieuwe Tile door je oude op te sturen.

De Tile Slim kost 30 euro, maar als je veel apparaten wil voorzien van zo’n tag dan kun je ook een 4-pack kopen voor 100 euro. De dikkere Tile Original kost 25 euro.

De Tile Slim is slechts één van de vele nieuwe gadgets die op de IFA in Berlijn worden gepresenteerd. Wil je niks missen, check dan de verslaggeving van de IFA op Numrush.nl.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.