Tinder maakt profielen transgender-vriendelijk - Vance

Nu aan het lezen

Tinder maakt profielen transgender-vriendelijk

Tinder maakt profielen transgender-vriendelijk

Tegenwoordig start de ideale romance niet meer in de kleuterklas, op de luchthaven of waar dan ook, maar op Tinder. In mijn omgeving alleen al zijn er twee koppels die elkaar op magische wijze hebben leren kennen via de datingapp. Tinder is gewoon een geweldige app vol liefde. Of toch niet? Want niet elk geslacht voelt zich even welkom.

Transgenders werden namelijk tot nu toe over het hoofd gezien door de app-ontwikkelaars. Omdat ze in het verleden enkel man of vrouw als geslacht konden aangeven ging Tinder-daten voor trans nooit van een leien dakje. Zij vonden moeilijker wie ze zochten en liepen zelf gevaar wanneer ze met een transgender-hater matchen.

Hier komt nu verandering in met een update waar je uit veel meer dan slechts 2 geslachten kunt kiezen. Deze update komt geen dag te vroeg met het Trump-tijdperk dat er zit aan te komen.

Tinder-more-gender-profile

Trans kunnen vanaf nu kiezen uit verschillende opties van geslachten, of zelf hun geslacht toevoegen. Hiermee zullen transgenders zich niet alleen welkom voelen op de app, maar zullen ze ook makkelijker gelijkgestemden vinden en wie weet zelf de liefde van hun leven. Is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn? Of zoals Sean Rad, CEO van Tinder zegt: Iedereen heeft het recht om te zijn wie ze zijn en iemand te ontmoeten die van hen houdt om wie ze zijn.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.