Tiny House maar dan anders: Deze kunstenaar bootst jouw huis na met LEGO blokjes - Vance

Nu aan het lezen

Tiny House maar dan anders: Deze kunstenaar bootst jouw huis na met LEGO blokjes

Tiny House maar dan anders: Deze kunstenaar bootst jouw huis na met LEGO blokjes

Waar je eerst klaagde over je studentenkamertje van 10 vierkante meter, maak je er nu een uitdaging van deze zo efficiënt en praktisch mogelijk in te richten. En omdat land duur is en ruimte schaars, bedenken we steeds meer manieren om zo goed mogelijk te leven in een kleine ruimte. Zo ontstond opeens ontzettend veel vraag naar Tiny Houses. Maar wat als je huis zó tiny is dat je hand er niet eens in past?

Kunstenares Shari Austrian liet zich iets te ver meesleuren door de Tiny House trend en maakt nu huisjes van LEGO. Maar het is niet wat je denkt. Zij liet zich inspireren door haar tweeling en haar levenslange liefdesaffaire met miniatuurhuisjes. Onlangs lanceerde zij haar eigen Etsy shop genaamd Little Brick Lane waarbij zij foto’s en bouwtekeningen van bestaande huizen omtovert in een Lego-huisjes op schaal.

Tot in detail

De miniatuur-kunstenares maakt niet alleen huisjes bestaand uit Lego bouwsteentjes, maar voert haar ontwerpen tot in detail uit. Ze bootst zelfs alle interieur opties na die ieder huis een thuis maken – van vloertegel, tot koelkast tot de krant op de keukentafel.

Austrian doet er 8 tot 10 weken over om een Lego huisje te bouwen. Zij maakt eerst een conceptueel ontwerp, bestelt de benodigde materialen en begint daarna met het bouwen van het model.

Passie voor miniatuur

Shari Austrian bouwde haar eerste miniatuurhuis met Play-Doh toen zij 6 was en haar liefde voor miniatuurhuisjes vervaagde nooit. Haar liefde voor miniatuur werd weer helemaal aangewakkerd toen zij haar 7-jarige tweeling aan de slag zag met de bouwsteentjes, vertelt zij aan Apartment Therapy. Toen Austrian samen met haar man haar eigen huis ontwierp en bouwde, kwam zij op het idee het huis na te bootsen met een Lego model. Dit diende als een speciaal cadeau voor haar familie ter viering van haar nieuwe leven.

Omdat zij graag dit leuke idee en haar passie met anderen wil delen, begon zij haar webshop. Je kunt nu je eigen Lego-huisje aanvragen bij Little Brick Lane. De enige eis is dat je zo veel mogelijk foto’s, plattegronden of bouwplannen inlevert zodat Austrian zo goed mogelijk je huis na kan bootsen. Enige nadeel, het kost ook wat.

Foto’s: Shari Austrian

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.