Toch geen Star Wars-trilogie door Game of Thrones-makers - Vance

Nu aan het lezen

Toch geen Star Wars-trilogie door Game of Thrones-makers

Toch geen Star Wars-trilogie door Game of Thrones-makers

Hoewel we eerder het heugelijke nieuws brachten dat de makers van Game of Thrones, David Benioff en D.B. Weiss, bezig waren met een Star Wars-trilogie, blijkt dat nu toch niet het geval te zijn. De reden dat deze deal niet doorgaat, heeft met name te maken met Netflix.

Geen Star Wars-trilogie

Het duo gaat namelijk exclusieve films en series voor Netflix maken. En daar blijkt toch meer tijd in te gaan zitten dan ze van te voren hadden verwacht. Andere grote namen werden hierdoor een beetje gekrengd, omdat de Game of Thrones-makers voor Netflix hebben gekozen. Volgens een insider heeft Netflix een flink bedrag aangeboden én vrijspel om te maken wat ze willen.

Een flinke zak geld én de vrijheid om te maken wat ze willen, was voor hen reden genoeg om hier ja op te zeggen. Dat heeft een keerzijde voor de Star Wars-trilogie die zou komen. Ze hebben namelijk weten dat er te weinig uren in een dag zitten om zowel hun Netflix projecten, als de nieuwe trilogie op zich te nemen. Ze laten weten dat ze het zelf ook liever anders hadden gezien, maar dat ze geen andere mogelijkheid zien om Disney en Lucasfilm te moeten teleurstellen.

Disney en Lucasfilm

Toch blijven Disney en Lucasfilm goede hoop houden. Het betekent namelijk niet dat het duo nooit een Star Wars-trilogie zullen maken. Ze laten namelijk weten groot fan te zijn en deze klus maar al te graag willen doen.

We blijven overigens wel goede hoop houden voor de nieuwste Star Wars film. Volgens de planning zou deze in 2022 moeten verschijnen, en dat zou alsnog wel kunnen gebeuren. Naast David Benioff en D.B. Weiss, werd namelijk ook Rian Johnson (The Last Jedi) gevraagd.

Allereerst kunnen we in ieder geval uitkijken naar de laatste film, Star Wars: The Rise of the Skywalker.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.