Toegangskaartje voor pretpark te duur? Met Tapperuse betaal je per minuut

Nu aan het lezen

Toegangskaartje voor pretpark te duur? Met Tapperuse betaal je per minuut

Toegangskaartje voor pretpark te duur? Met Tapperuse betaal je per minuut

Een uitje naar een pretpark is nu niet echt een goedkope aangelegenheid. En al helemaal niet als je spontaan bedenkt te gaan, omdat je toevallig in de buurt bent en die ene nieuwe attractie uit wilt proberen. Want zelfs al ben je er maar een paar uur, je betaalt de volle mep. Tapperuse wil daar verandering in brengen, door je per minuut te laten betalen.

Tapperuse is een app die je gratis kunt downloaden voor iOS en Android. Hierin staan diverse locaties waar je heen kunt, zoals een pretpark, een sauna of een museum. In plaats van een toegangskaartje te betalen, ga je ‘tappen’. Je tapt in als je de locatie inloopt en tapt weer uit als je weggaat. Vervolgens betaal je alleen voor de tijd die je aanwezig was.

De app werd bedacht door Wilbert Witkamp, voormalig directeur van Yellowbrick. Daarmee zie je ook direct waar de inspiratie vandaan kwam: Yellowbrick is een app waarmee je per minuut betaalt voor je parkeerplaats. “Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen (pay per use)”, aldus Witkamp.

De nieuwe app is echter met name gericht op jonge gezinnen en jongeren. “Tappen is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen.”

Werking

Om te gaan tappen, hoef je alleen de app te installeren en een account aan te maken. Daar hoef je echter geen betaalgegevens voor op te geven, want je betaalt achteraf via AfterPay. In de app zie je diverse locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland en Sea Life, met daarbij de actuele prijs per minuut.

Die prijzen kunnen overigens variëren. Locaties kunnen de prijs namelijk verhogen of verlagen op basis van de drukte. Je betaalt dus per minuut, maar de prijs wordt nooit hoger dan de maximale dagprijs. Mocht je dus uiteindelijk toch een hele dag in een pretpark staan, dan betaal je niet opeens honderden euro’s.

Ga je met meerdere mensen, dan hoef je niet voor iedereen een account aan te maken. Je kunt namelijk aangeven dat er meerdere personen meegaan, tot maximaal zes man. Een middagje uit wordt daardoor opeens een stuk goedkoper.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.