Tony's: Harry Potter wint negen keer en overlevenden schietpartij treden op

Nu aan het lezen

Tony Awards: Harry Potter wint negen keer en overlevenden schietpartij treden op

Tony Awards: Harry Potter wint negen keer en overlevenden schietpartij treden op

De Tony Awards, de belangrijkste theaterprijzen van Amerika, werden zondagavond uitgereikt. De awardshow stond garant voor een aantal memorabele momenten. We nemen je mee naar de meest opvallende momenten van de avond.

1. Robert de Niro zegt ‘Fuck you Trump’

Echt nieuw is de haat van Robert De Niro voor Trump niet. Al vaker liet de acteur zich in het openbaar kritisch uit over de Amerikaanse president. Maar niet eerder deed hij dat voor een miljoenen publiek. Op het podium van de Radio City Music Hall, voor het optreden van Bruce Springsteen, zei de acteur: “Ik zal dit zeggen, fuck Trump. Het is niet langer alleen maar Trump, het is fuck Trump.”

De NBC, die de avond uitzond, zei later in een statement dat ‘Meneer De Niro’s uitspraken ongescript en onverwachts waren.’ De zender heeft de fragmenten waarin De Niro de aanval opent op Trump vakkundig weggebliept.

2. Harry Potter wint prijs voor beste toneelstuk

Maar liefst zes prestigieuze Tony’s mocht de cast en crew van Harry Potter and the cursed child zondagavond in ontvangst nemen. In april was het toneelstuk voor het eerst te zien op Broadway. Het theaterstuk was in Londen al een kaskraker en won daar negen Olivier Awards.

J.K. Rowling laat via Twitter weten ‘overjoyed’ te zijn voor iedereen die deelneemt aan de productie, voor haar een van de meest gelukzalige en creatieve ervaringen van haar leven. “Dit is een erg goede maandagochtend.”

3. Ontroerend optreden van slachtoffers Florida shooting

De emoties liepen zondagavond hoog op toen studenten van een school in Florida een verrassingsoptreden gaven. Zij overleefden de schietpartij in februari toen zeventien mensen werden doodgeschoten op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland.

De jongeren zongen tijdens de Tony Awards het nummer Seasons of Love uit de musical Rent als verrassingvoor hun dramadocent Melody Herzfeld. Zij kregen hiervoor een staande ovatie. Herzfeld kreeg eerder op de avond een Tony Award voor haar jarenlange werk als opleider. Zij bracht tijdens de schietpartij 65 studenten in veiligheid in haar kantoor.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.