Toys R Us schaft onderscheid jongens & meisjes speelgoed af op de website - Vance

Nu aan het lezen

Toys R Us schaft onderscheid jongens & meisjes speelgoed af op de website

Toys R Us schaft onderscheid jongens & meisjes speelgoed af op de website

De bekende speelgoedketen Toys R Us is gestopt met het categoriseren van speelgoed onder ‘jongens’ en ‘meisjes’ op hun website – na druk van campagnevoerders om het meer gender-neutraal aan te pakken.

Na twee jaar sinds de vergadering met de campagnegroep ‘Let Toys Be Toys’, werd de site zo veranderd dat klanten voortaan zoeken op leeftijdsgroep, merk of soort speelgoed, in plaats van op geslacht. Dit maakt het bedrijf geheel gender-neutraal, zowel in de winkels als online. Er werd namelijk veel geklaagd over het categoriseren van speelgoed op geslacht – dit weerhoudt meisjes van spelen met wetenschappelijk speelgoed en bouwpakketten en geeft jongens het gevoel dat ze niet met poppen kunnen spelen.

The pressure group met with the retailer two years ago to discuss concerns, and the company made their marketing material more inclusive and their in-store displays gender neutral 

In 2013 ging Toys R Us akkoord om hun marketing meer inclusief te maken en te stoppen met categorieën in geslacht. Nu is de laatste stap genomen door deze verandering ook online door te voeren.

Shoppers can now search the website using filters such as age, brand and type of toy

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.